25 shtetet më të mira në botë për të qenë sipërmarrës

18/10/2018 12:37 PM 0 komente

Forumi Ekonomik Botëror ka publikuar listën me 25 shtetet më të mira për të qenë sipërmarrës, duke u mbështetur kryesisht tek mjedisi i biznesit dhe inovacionit që ekziston në secilin prej këtyre shteteve.

Kjo renditje u bazua gjithashtu edhe në koston dhe shpejtësinë e hapjes të një biznesi, qasjen dhe qendrimet ndaj riskut të mundshëm dhe gatishmërinë e kompanive për të përqafuar idetë inovative, në secilin prej këtyre 25 shteteve të listuara më poshtë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës renditen në vend të parë, përsa i përket “dinamizmit të biznesit” në raportin e konkurrencës globale të Forumit Ekonomik Botëror, duke marrë 86.5 pikë nga 100 të mundshme.

Sipas raportit, një sektor privat dinamik rrit në mënyrë të drejtpërdrejtë produktivitetin duke marrë përsipër risqet, duke testuar idetë e reja dhe duke krijuar shërbime dhe produkte inovative.

Më poshtë renditja duke filluar nga shteti që renditet në vend të 25 e deri tek ai që renditet në vend të parë:

25. Republika Çeke

Pikët: 70.2

24. Sllovenia

Pikët: 70.3

23. Tailanda

Pikët: 71.0

22. Koreja e Jugut

Pikët: 71.6

21. Tajvani

Pikët: 72.4

20. Zvicra

Pikët: 72.6

19. Malajzia

Pikët: 73.8

18. Belgjika

Pikët: 73.8

17. Hong Kongu

Pikët: 74.5

16. Singapori

Pikët: 74.7

15. Australia

Pikët: 75.2

14. Japonia

Pikët: 75.7

13. Kanadaja

Pikët: 76.0

12. Zelanda e Re

Pikët: 76.4

11. Islanda

Pikët: 76.6

10. Irlanda

Pikët: 76.9

9. Norvegjia

Pikët: 77.0

8. Finlanda

Pikët: 78.3

7. Mbretëria e Bashkuar

Pikët: 79.0

6. Danimarka

Pikët: 79.1

5. Izraeli

Pikët: 79.6

4. Suedia

Pikët: 79.8

3. Hollanda

Pikët: 80.3

2. Gjermania

Pikët: 81.6

1. Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Pikët: 86.5

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of