Aksionet aziatike dhe europiane bien

20/03/2019 9:28 AM 0 komente

Aksionet aziatike ranë të mërkurën pasi investitorët morën fitime përpara një vendimi të politikës nga Rezerva Federale e SHBA, e cila pritet të hedhë më shumë dritë mbi planet e normave të interesit për pjesën tjetër të vitit.

Rezervat evropiane pritet të hapen më të ulëta, me të ardhurat që ndjekin FTSE të Britanisë, CAC të Francës dhe indekset DAX të Gjermanisë, në mes të 0.5 për qind në 0.7 për qind në tregtinë e hershme.

Indeksi më i gjerë MSCI-së i aksioneve të Azi-Paqësorit jashtë Japonisë ka rënë 0.2 për qind, e ndikuar nga Australia dhe Koreja e Jugut.

Nikkei i Japonisë u rrit 0.2 për qind, ndërkohë që aksionet kineze në kontinent nuk kishin ndryshuar.

Aksionet e Wall Street ishin të përziera, me S & P 500 që humbën 0.01 për qind dhe Nasdaq duke shtuar 0.12 për qind.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of