AKU bllokon 27 tonë mish pule nga Brazili, kishte salmonelë

18/08/2018 9:58 AM 0 komente

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit njofton se, veçanërisht në këtë periudhë të temperaturave të larta e shtimit të volumit të tregtisë në kuadër të sezonit turistik, ka vijuar me kontrollet rigoroze të ngarkesave me produkte shtazore nga importi në kuadër të masave të gjithanshme të MBZHR-së për kontroll efikas për sigurinë ushqimore.

Konkretisht, trupat inspektuese të DRAKU, Durrës kanë bllokuar një kontejnier me ngarkesë rreth 27 tonë mish (fileto pule) që vinte nga Brazili dhe pas analizimit të mostrave kanë rezultuar me prezencë salmonele.

Sa më sipër, AKU ndaloi hyrjen e ngarkesës në sasinë 27 tonë mish (fileto pule) në territorin e Shqipërisë dhe kthimin e saj në vendin e origjinës.

Gjatë këtij viti nga AKU janë bllokuar e kthyer në origjinë edhe 7 kontejnierë të tjerë, me 180 tonë mish. Numri total i ngarkesave të importuara nga Brazili gjatë kësaj periudhe të vitit është 259 kontejnierë; secili prej të cilëve është kontrolluar e analizuar me rigorozitet. Kontrollet efikase të shoqëruara me cilësinë e analizave janë garanci e plotë, që produktet që futen në treg janë të sigurta

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of