BERZH, 25 mln euro për të mbështetur kompaninë bullgare të bakrit

07/01/2019 1:40 PM 0 komente

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka dhënë një kredi 25 milionë euro (28.6 milionë dollarë) për prodhuesin bullgar të produkteve të bakrit Sofia Med, të cilin kompania do të përdorë kryesisht për të zhvilluar produkte të reja.

Disa banka komerciale po zgjerojnë financimin paralel si pjesë e një pakete të përbashkët financimi afatgjatë prej 85 milionë eurosh, tha në një deklaratë BERZH.

Sofia Med po planifikon të përdorë fondet për të ngritur një njësi të re kërkimi dhe zhvillimi që synon krijimin e produkteve të reja me vlerë më të lartë. Sofia Med synon gjithashtu të bashkohet me një kompani udhëheqëse në fushën e lidhjeve të veçanta për të adoptuar njohuritë e tyre.

 

*SEE News

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of