Besimi i konsumatorit bullgar u rrit në janar-prill 2018

11/05/2018 8:32 AM 0 komente

Besimi i konsumatorëve në mesin e bullgarëve ishte 1.8 pikë përqindjeje më i lartë në prill 2018 se në janar, deklaroi Instituti Kombëtar i Statistikave (NSI), duke raportuar gjetjet një studim të rregullt tre mujor.

Besimi konsumator ishte rritur më shumë në mesin e banorëve të qytetit dhe njerëzve që jetonin në zonat rurale, respektivisht me 4.1 dhe 1 pikë përqindje, tha NSI.

Ndërsa konsumatorët kishin një pikëpamje pak më negative në lidhje me zhvillimin e situatës ekonomike në Bullgari gjatë 12 muajve të fundit, pritshmëritë e tyre për 12 muajt e ardhshëm ishin përmirësuar, raporton Sofia Globe.

Bullgarët që jetonin në qytete kishin një optimizëm të caktuar lidhur me shtrëngimet financiare të familjeve të tyre, ndërsa njerëzit në zonat e vendit ishin pak më negative sesa kishin qenë tre muaj më parë, tha NSI.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of