Ulet borxhi i jashtëm i Kroacisë

07/12/2017 9:42 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Borxhi i jashtëm bruto i Kroacisë arriti në 39.6 miliardë euro në fund të gushtit, që ishte rreth 4.1 miliard euro ose 9.3 për qind më pak se në të njëjtin muaj të vitit të kaluar, kryesisht për shkak të reduktimit të qeverisë dhe rritjes ekonomike, njoftoi Raiffeisen Bank Austria (RBA ) të martën, raporton Poslovni.hr.

“Grumbullimi i borxhit ndërkombëtar në nivel vjetor u drejtua nga sektori i qeverisë së përgjithshme, borxhi i jashtëm bruto i të cilit ka rënë nga 11.1 për qind ose 1.7 miliardë euro që nga fundi i gushtit të vitit të kaluar”, thanë analistët e RBA duke iu referuar të dhënave të botuara së fundi nga Banka Kombëtare Kroate (HNB).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz