Bitcoin thellon rënien edhe këtë javë

26/11/2018 10:56 AM 0 komente

Rënia e Bitcoin vijoi gjatë fundjavës, duke thelluar nivelin më të ulët këtë vit në tregun e kriptomonedhave.

Monedha virtuale, e konceptuar pak më shumë se një dekadë më parë, ra me më pak se 3,475 dollarë të dielën, tregojnë çmimet e Bitstamp. Sot, tregtia ishte në 4,033 dollarë që nga ora 7:40 në Londër, sipas çmimeve të nxjerra nga Bloomberg. Kjo do të thotë 5.3 për qind më pak se niveli i tij në orën 5 të mëngjesit. Të premten ishte rreth 79 për qind nën kulmin e vlerës saj që u mbyll dhjetorin e shkuar.

Tronditja, e cila përfshiu edhe monedhat rivalë si Ether dhe XRP, tani ka hyrë në të njëjtën ligë si rënia e 93 për qind e Bitcoin në vitin 2011 dhe 84 për qind e saj nga viti 2013 deri në 2015, gjatë rrëzimit të shkëmbimit kriptoz me bazë në Tokio Mt. Gox.

Në terma monetarë, dëmi ka qenë edhe më i madh këtë herë: monedhat virtuale të gjurmuara nga CoinMarketCap.com kanë humbur më shumë se 700 miliardë dollarë vlerë që kur tregu arriti kulmin.

Ndërkohë që analistët kanë vendosur një bast, që pohojnë se investitorët institucionalë do të mblidhen shumë shpejt, shumica e menaxherëve kanë mbetur jashtë, duke pasur shqetësime rreth sigurisë së këmbimit, manipulimit të tregut dhe rrezikut rregullator.

Shitja e tyre është “me të vërtetë duke testuar besimin e disa lojtarëve kryesorë”, tha në një intervistë telefonike Ryan Rabaglia, tregtar me qendër në Hong Kong në OSL, një firmë që merrej me kriptomonedhat. “Unë mendoj për këtë shtytje tjetër, ne do të kemi nevojë për vendosje më të madhe të parave në këtë treg. Duke i dhënë këtë mbështetje, do të ndihmojë rritjen. “

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of