Bizneset austriake ankesë në Antitrust për Amazon

12/03/2019 2:14 PM 0 komente

Bizneset austriake të sektorit të shitjeve me pakicë kanë paraqitur një ankesë kundër Amazonit me autoritetin e tyre kombëtar të konkurrencës mbi rolin e dyfishtë të gjigantit të tregtisë së jashtme të SHBA-së, si shitës me pakicë dhe njëkohësisht treg.

Komisioni Evropian dhe autoriteti Antitrust i Gjermanisë gjithashtu po shqyrtojnë rolin e Amazon në treg.

Një zëdhënës i Amazon nuk pranoi të komentojë, raporton Reuters.

“Kemi marrë një ankesë. Ne po e shqyrtojmë atë, “-tha të hënën një zëdhënëse e Autoritetit Federal të Konkurrencës të Austrisë (BWB), duke konfirmuar një deklaratë të Shoqatës Austriake të Tregtisë.

Baza kryesore për ankesën e parashtruar nga shoqata më e madhe e shitësve të Austrisë është roli i Amazon-it si një shitës me pakicë në të drejtën e tij dhe si një treg ku shiten produktet e shitësve të tjerë.

Gazeta austriake Der Standard njoftoi se kishte dokumente që tregonin se BWB do të hapte një hetim për Amazon. Zëdhënësja, megjithatë, tha se në këtë fazë BWB ishte duke shqyrtuar vetëm ankesën.

Në një deklaratë që përshkruan ankesën e saj, Shoqata e Tregtarëve tha se “problemi kryesor” ishte roli i dyfishtë i Amazon si shitës me pakicë dhe njëkohësisht treg.

“Amazon në teori mund të shohë çmimet e shitësve të listuar (në platformën e saj), të ulë çmimet e tyre “, tha Shoqata, duke shtuar se 93 për qind e të gjithë blerësve online austriakë kanë bërë së paku një herë blerje në Amazon.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of