Bosnjë, qeveria nis planin e privatizimit duke nxjerrë në shitje aksionet e saj në 14 kompani

07/05/2018 9:13 AM 0 komente

Qeveria e Republikës Serbe të Bosnjes ka në plan të shesë aksionet e saj në 14 kompani këtë vit, sipas planit të privatizimit të vitit 2018, të publikuar nga Banka IRBRS, njësi e Bankës për Investime dhe Zhvillim.

Njësia ekonomike planifikon të shesë tre kompani me rëndësi strategjike, duke përfshirë edhe 52.5 për qind të aksioneve të saj në fabrikën e automjeteve ‘Fabrika motora special’ ne Namjene, pronësinë e saj 100% në prodhuesin e pajisjeve të aviacionit Kosmos dhe 81.5% zotërimet e saj në prodhuesin e motorit Orao, tha IRBRS në një dokument të botuar në faqen e saj të internetit, raporton SEENews.

Republika Serbe gjithashtu do të përpiqet të shesë katër kompani të themeluara nga qeveria, për pasuritë e blera në falimentim – një 83.5% të aksioneve në industrinë e drurit të bazuar në Vlasenicë, Drva industrija dhe 100% aksione në fabrikën e gurëve dekorativ Novi mermer, autodijelovi Rudo, dhe në prodhuesit e filtrave Nova tvornica precistaca.

Njësia ekonomike gjithashtu do të shesë aksionet e saj prej 65% në kompaninë minerare të xeheroreve të hekurit Ljubija nëpërmjet një ankandi në bursën e Banja Lukës, pasi më parë nuk e shiti atë pas disa përpjekjesh, më i fundit ishte vitin e kaluar.

Gjithashtu në burse, por nëpërmjet tregtimit të rregullt, Republika Serbe do të shesë aksionet e saj në Krajinapetrol, Mikroelektronika, Mlinpek, Razvitak, Cajavec-mega dhe Glas Srpske.

Republika Serbe është një nga dy entitete në Bosnjë dhe Hercegovinë, tjetra është Federata .

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of