Jeni duke lexuar në: Bota

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Banka 2018 – Valë ndryshimesh të mëdha

2018-a ishte një nga vitet më të rëndësishme për sistemin bankar. Ndërsa bankat ishin të kujdesshme në drejtim të kredidhënies dhe u përqendruan…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« April 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21
22 23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Turizmi në Shifra all day
25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
26* Ekonomia dhe buxheti all day
* Llogaritë e flukseve të materialeve mjedisore all day
27 28
29 30* Huatë all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Normat e interesit all day
* Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia ne fokus all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistikat e Transportit all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Statistikat e Krimeve all day
         

Maqedoni/ Largimi i punonjësve të kualifikuar, problem për ekonominë

Punonjësit me arsim të lartë në vend para së gjithash i nevojitet shtet i qëndrueshëm i cili ekonomikisht është i lidhur me BE-në. Në këtë mënyrë hapen më shumë mundësi…

BQE, paralajmërim teksa rreziqet akumulohen

Politikëbërësit e Bankës Qendrore Evropiane kanë çdo arsye për të mbetur të kujdesshëm në lidhje me ekonominë e rajonit ndërsa takohen të mërkurën. SHBA ka kërcënuar me një plan tjetër…

FMN ul progresin e rritjes globale në nivelin më të ulët që nga kriza

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur parashikimet e saj për rritjen globale në nivelin më të ulët që nga kriza financiare, në mes të një pikëpamjeje më të zymtë në shumicën…

Rimbursimet e depozituesve në Veneto Banca shkaktojnë polemika të mëdha në Itali

Dy shoqëri, Veneto Banca  (Banka Kombëtare e Venedikut e Don Enrico Torta) dhe Banca Popolare di Vicenza, mblodhën 1.300 njerëz për të diskutuar rimbursimet e depozitave të kursimtarëve, para dy…

Trump kërcënon me tarifa të reja ndaj BE-së, mbi helikopterët, motoçikletat, djathin dhe verën

Administrata e Presidentit Donald Trump po propozon tarifa për rreth 11 miliardë dollarë në import nga Bashkimi Europian në përgjigje të dëmtimit të SHBA, për të cilën thotë se po…

Turqi/ Depozitat bankare u rritën në 400 miliardë dollarë

Banka Qendrore e Republikës së Turqisë (TCMB) publikoi raportin javor mbi Statistikat Monetare dhe Bankare. Sipas raporti në fjalë depozitat e sektorit bankar në Turqi (përshirë edhe ato ndërbankare) javën…

Norvegjia po i largohet miliardave nga fuçitë e naftës dhe gazit

Prodhuesit më të madh të naftës në Evropën Perëndimore po i përfundon 'dashuria' për naftën. Për të tronditur industrinë e fuqishme të naftës në vend dhe sindikatat e saj punëtorë,…

Nacionalistët euroskeptikë, më pranë qeverisë në Estoni

Estonia u afrua më pranë formimit të një qeverie që do të përfshinte një parti kundër emigrantëve, potencialisht duke 'forcuar dorën' e nacionalistëve përpara zgjedhjeve të majit të Bashkimit Evropian.…

Rajon / BERZH do të investojë të paktën 1.25 mld dollarë amerikanë në Ballkanin Perëndimor

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) planifikon të investojë të paktën 1.1 miliardë euro në infrastrukturë, energji dhe në sektorin privat të Ballkanit Perëndimor gjatë këtij viti, tha në…

Një nga katër gratë që drejtojnë Bankat Qendrore në Europë

Një nga katër gratë në Europë të cilat drejtojnë një autoritet monetar, është 47-vjeçarja nga Maqedonia e Veriut, Anita Angelovska Bezhoska, e cila dikur ka shërbyer si ekonomiste në Fondin…

“Perëndimi i Tsipras”

Syriza, partia qeverisëse e Greqisë, po shkon drejt humbjes elektorale. Por ajo e ka qeverisur vendin më mirë, sesa shumë mund të prisnin   Për një burrë që po përballet…

Bullgari / Investime në industrinë e automobilave

Në vitin 2018, në sektorin bullgar të automobilave janë bërë investime me vlerë mbi 200 milionë leva bullgare, që kanë ndikuar mbi të gjitha në hapjen e rreth 3,200 vendeve…

Rumani, eksportuesit përballen pengesa artificiale

Imazhi i shumë kamionëve që mund të mbeten në kufi në rast se nuk arrihet të nënshkruhet asnjë marrëveshje Brexit, duhet t’u kujtojë gjithashtu njerëzve përgjegjës, për vonesat me të…

BE e godet Kinën si ‘rivale sistemike’, ndërsa rritet tensioni tregtar

Europa ka mprehur qëndrimin politik ndaj Kinës, duke konsideruar për herë të parë, Pekinin si një "rival sistemik", shkuan Politico.eu.   Në një komunikim strategjik që përcaktoi 10 propozime për…

Bullgari / Kompanitë bullgare mund të marrin pjesë në ndërtimin e projekteve infrastrukturore në Arabinë Saudite

“Midis dy shteteve tona ekziston një potencial i madh i pashfrytëzuar si në drejtim të tregtisë, ashtu edhe të investimeve”, tha ministri i Ekonomisë së Bullgarisë, Emil Karanikolov, në një…

Bashkimet e mëdha bankare

Commerzbank dhe Deutsche Bank fillojnë diskutimet për një bashkim të mundshëm. Fuqia e negociatave të bankës më të vogël është rritur   Më 17 mars, pas muajsh të tërë nxitjeje…

Maqedoni/ Qeveria nuk pajtohet me parashikimet e BB-së

Pavarësisht parashikimit të Bankës Botërore se ekonomia maqedonase këtë vit do të rritet për 2.9%, nga Qeveria shprehen optimist se PBB-ja në vitin 2019 do të ketë rritje më të…

Parlamenti britanik vepron për të bllokuar një traktat potencialisht kaotik të Brexit

Britania mori një hap vendimtar për një Brexit pa dëmtime, pasi anëtarët e Parlamentit dhe krerët politikë mbështetën përpjekjet për të parandaluar largimin e çrregullt nga Bashkimi Europian. Dhoma e…