Jeni duke lexuar në: Rajoni

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Agonia e birrës vendase

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Ekonomia në fokus all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
8* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme all day
13* Tregtia me Pakicë all day
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23 24
25* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26 27* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Depozitat all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
30 31

Kroaci, ndryshimeve klimatike nuk u kushtohet vëmendja e duhur

Në korrik 2018, Rrjeti Europian i Gazetarisë së të Dhënave (EDJNet), një konsorcium i mediave nga e gjithë Europa, midis të cilave H-Alter dhe OBC Transeuropa, nisën një hetim në…

Bullgari / Valdis Dombrovskis: Përmirësohet situata ekonomike

Bullgaria po përjeton paqëndrueshmëri. Problemet e sektorit financiar shoqërohen me një nivel të lartë borxhi dhe me një numër të madh kredish me probleme në sektorin e korporatave. Ndërkohë, ekonomia…

Turizmi i shëndetit, 1 milion turistë preferojnë Turqinë

Deri në fund të 2018-s numri i turistëve që kanë preferuar Turqinë për turizmin e shëndetit ka arritur në 1 milion, tha në Ankara kryetari i Shoqatës së Turizmit Termal…

Maqedoni/ Perspektivat e bashkëpunimit energjetik me Azerbajxhanin

Azerbajxhani dhe Maqedonia e Veriut diskutuan mbi perspektivat e bashkëpunimit energjetik, teksa ministri i Jashtëm i Azerbajxhanit, Elmar Mammadyarov u takua me zëvendësministrin e Jashtëm të Maqedonisë së Veriut, Andrej…

Qipro/ Komisioni i BE rendit “paqëndrueshmëritë e shumta”

Pavarësisht nga transferimi i kredive me probleme (NPL) nga Banka e Qipros në sektorin publik, NPL-të për ekonomitë familjare dhe kompanitë mbeten të larta, deklaroi Komisioni Europian. Qiproja po përballet…

Rumani, 400 milionë dollarë në projektin e naftës në det

Kompania e gazit dhe e naftës me seli në Rumani, Black Sea Oil & Gas (BSOG), tha se së bashku me 2 kompanitë e tjera, Petro Ventures Resources dhe Gas…

Bullgari, rregulla të reja të biznesit mbi industrinë e automjeteve

Prej kohësh, sindikatat bullgare të punës merren me çështje si ekonomia gri dhe punësimi joformal   Së fundmi, një nga sindikatat më të mëdha të Bullgarisë, Konfederata e Sindikatave të…

Turqi, pritet deficit tregtar prej 800 milionë dollarëve në llogarinë rrjedhëse të janarit

Studimi i kryer nga AA tregon se deficiti i llogarisë rrjedhëse në janar parashikohet të jetë mes 600 milionë deri në 1.2 miliardë dollarëve Ekonomistët parashikojnë që bilanci i llogarisë…

Turqi/ Rritja Ekonomike vlerësohet 2.8 % në 2018

Instituti i Statistikave të Turqisë (TurkStat) publikoi të hënën të dhënat lidhur me Produktin e Brendshëm Bruto (PBB) për vitin e kaluar, llogaritur me metodën e prodhimit. Sipas TurkStat në…

Mal i Zi / Rritje e bizneseve të hapura nga investitorët turq

Sipas shifrave zyrtare, numri i biznesmenëve turq që po hapin kompani në Malin e Zi po rritet me shpejtësi. Sipas Administratës Tatimore të Malit të Zi, shtetasit turq kanë hapur…

Rajon / Nacionalizmi në Europë ul pritshmëritë mbi shërimin e Ballkanit

Ndërsa Zoran Zaev paraqet vizionin e tij për prosperitet dhe integrim të Rajonit të Ballkanit, ekziston një rrezik i madh, shkruan Andrea Dudik për Bloomberg News. Kryeministri i Republikës së…

Bullgari / Prodhuesit mund të shkojnë në tregjet e Afrikës së Veriut

Tregu europian është shumë i rëndësishëm për prodhuesit bullgarë, edhe pse ai është shumë konkurrues. Por për ne, marrëdhëniet me vendet që nuk janë anëtare të BE-së janë shumë të…

Maqedoni e Veriut, pak konkurrencë për tenderët

Ulet në minimum numri i ofertuese për tenderët e prokurimeve publike. Shkaku, mungesa e transparencës dhe çmimet e larta për tatimpaguesit   Sipas një studimi të kryer nga Qendra për…

Kroaci, ndryshohet ligji për privatizimin e INA-s, në mënyrë që të shmangen paditë

Qeveria kroate e qendrës së djathtë ka kërkuar ndryshime në ligjin mbi privatizimin e kompanisë kombëtare të naftës nëpërmjet Parlamentit, për të harmonizuar ligjin e saj me atë të legjislacionit…

Bullgari/ 90% e perimeve dhe frutave të shitura importohen si pasojë e zvogëlimit të prodhimit

Rreth 90% e perimeve dhe frutave të shitura në tregun bullgar janë importuar si pasojë e reduktimit të vëllimeve të prodhimit vendas, tha për Radio Bulgaria, drejtori ekzekutiv i Shoqatës…

Maqedoni/ Liberalizimi i tregut të energjisë, përfitojnë vetëm bizneset

Ligji për energjetikë siguron konkurrencë. Me të do të arrihet baraspesha e gjendjes në “lojën” e konkurrencës, që do të rezultojë me uljen e çmimit të rrymës edhe për amvisëritë…

Turqi, dyfishohet numri i turistëve në shkurt

Shoqata e Hotelierëve dhe Operatorëve Turistikë të Mesdheut (AKTOB) ka publikuar një raport të fundit ku bëhet e ditur se numri i turistëve që kanë ardhur në Antalja gjatë muajit…

Bosnja dhe Hercegovina/ Formohet Parlamenti i ri

Dy njësitë më të mëdha të Bosnjës, Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës kanë formuar Parlamentin e ri, pothuajse katër muaj pas zgjedhjeve të përgjithshme, gjë që do të thotë se…