BQE dhe BaFin, frikë për aktivitetet në SHBA të Deutsche Bank

09/05/2018 12:58 PM 0 komente

Rregullatorët evropianë ngritën shqetësime për divizionin e bankave investuese të Deutsche Bank në SHBA, për muaj përpara se Christian Sewing, shefi ekzekutiv i ri, vendosi të ndërpresë operacionet e tij.

Banka Qendrore Evropiane dhe rregullatori bankar gjerman BaFin, i cili mbikëqyrte bashkërisht huadhënësin më të madh të Gjermanisë, ishin të shqetësuar se gjurma e Bankës amerikane të investimeve ishte shumë e madhe dhe një burim potencial i paqëndrueshmërisë, sipas katër personave me njohuri të diskutimeve, shkruan FT.

Ata shtuan se zyrtarët kanë ngritur shqetësimet e tyre joformale në diskutimet me drejtuesit e lartë Deutsche për më shumë se një vit. BQE, BaFin dhe Deutsche Bank refuzuan të komentojnë.

Sipas Z. Sewing, i cili u caktua për të zëvendësuar John Cryan si shef në prill, Deutsche ka braktisur ambicien e saj prej dy dekadash për të qenë një lider global në fushën e investimeve bankare dhe një konkurrent i drejtpërdrejtë ndaj bankave të mëdha amerikane si Goldman Sachs.

Z. Sewing ka thënë se do të rifokusohet mbi klientët e biznesit të bankës në Evropë, duke shkurtuar aktivitetet e financave të korporatave në SHBA dhe Azi, të cilat nuk i shërbejnë këtyre klientëve. Deutsche gjithashtu do të tkurrë aktivitetet e saj në kapitalet botërore dhe në normat e SHBA, pasi kërkon të zvogëlojë bilancin e saj.

Ndërsa Z. Sewing ka ofruar pak detaje mbi strategjinë, ai ka thënë se shkurtimet janë “të pashmangshme nëse dëshirojmë të jemi fitimprurës në mënyrë të qëndrueshme, në interesin më të mirë të bankës sonë, klientëve tanë dhe investitorëve tanë”. Deutsche ka të paktën 400 punonjës në SHBA dhe tha se do të mbyllte zyrën e saj në Huston, Teksas, si një tërheqje nga sektori i naftës dhe gazit në SHBA.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of