Bullgari, 2017 do të shënojë një rekord të shitjeve me pakicë

10/09/2017 8:20 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

2017 pritet të shënojë një rekord të shitjeve me pakicë në tregun bullgar, parashikon Forton, një partner strategjik i Cushman & Wakefield për Bullgarinë. Në tetë muajt e këtij viti, janë kryer transaksione me vlerë mbi 400 milionë euro, njofton kompania.

Deri më tani, pronësia e pesë qendrave kryesore tregtare ka ndryshuar ose ka përfunduar dhe transaksionet e mëtejshme në këtë segment priten deri në fund të vitit. Nëse të gjitha prej tyre përfundohen, vlera e përgjithshme e transaksioneve të segmentit me pakicë do të kalojë 520 milionë euro dhe tregu i përgjithshëm do të kalojë mbi 900 milionë euro, thonë ekspertët.

Me një rezultat të tillë, viti 2017 do të kalojë mbi nivelet e larta të para krizës së 2008-s, kur shitjet në qendrën më të madhe të shitjeve në kryeqytetin bullgar të Sofjes dhe shitjet e disa projekteve të tjera, arritën në 345 milionë euro.

Qendrat tregtare po bëhen një nga drejtuesit kryesorë të tregut të pronave në Europën Qendrore dhe Lindore. Bullgaria nuk përbën përjashtim nga tendenca e përgjithshme në Europën Qendrore dhe Lindore, ku blerjet e qendrave tregtare janë nxitësi dhe drejtuesi më i fuqishëm i tregjeve të investimeve të këtij viti, shprehet CEO-ja, e Cushman & Wakefield Forton, Michaela Lashova.

“Arsyeja kryesore për rritjen e interesit të investitorëve në vendin tonë është rritja e ekonomisë dhe konsumit, shton ajo më tej. Këto tendenca pozitive mbështeten edhe nga ndërtimi i kufizuar i zonave të reja. Kjo ndihmon projektet e punës që të konsolidojnë pozicionin në treg dhe për t’u bërë sa më tërheqëse ndaj investitorëve.

Interesi për blerje është kryesisht nga fondet dhe kompanitë që ndërtojnë një portofol të aseteve në rajon dhe vendi ynë është midis tregjeve që ata synojnë.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz