Bullgari, çmimet e prodhimit shënuan rritje në nëntor

19/01/2019 10:03 PM 0 komente

Sipas të dhënave të fundit të Institutit Kombëtar të Statistikave, çmimet e prodhimit të Bullgarisë shënuan rritje në nëntor, kryesisht si pasojë e kostove më të larta të shërbimeve.

Indeksi i çmimeve të prodhimit në industri u rrit 3,4% nga viti në vit, ndërsa ato për energjinë elektrike, gazin dhe avullin u rritën me 6.8%.

Çmimet e prodhimit për sektorin e prodhimit u rritën me 2.7%, ndërsa çmimet e minierave dhe industrisë së guroreve u ulën me 3.6%. Çmimet e prodhimit në tregun e brendshëm u rritën 3.5% nga viti në vit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of