Jeni duke lexuar në: Biznes

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Normat e interesit all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
2 3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Vjetari Statistikor Rajonal all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
13 14
15 16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Publikim i dedikuar për Krimet all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27 28
29* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* GFS/IMF - Statistikat Finaciare të Qeverisë all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Vjetari Statistikor all day
* Ekonomia në Fokus all day
       

Të mësosh të jesh eficient në energji

Pavarësisht nga efikasiteti ekzistues dhe standardet e cilësisë, kompanitë ende kanë potencial të madh për kursimin e energjisë dhe kostove. Me rëndësi jetike për kompanitë është zbatimi i potencialeve për…

Fillimi ishte i vështirë, e detyruam ta mbyllnim, pastaj…

Flet Rigers Greku, menaxher për Jysk Albania   Rigers Greku, menaxher për Jysk Albania, thotë për “Monitor” se shqiptarët po e përqafojnë tendencën e bëje vetë për shkak të kostos…

“Tregu informal problemi kryesor”

Flet Presidenti i Megatek, Dionis Teqja   Z. Dionis Teqja, President i Megatek, në një intervistë për “Monitor”, pohon se në fillim ishte shumë e vështirë të operoje në sektorin…

Shqiptarët rikthehen te “Bëje vetë”

Tregu i “Bëje vetë ti” po sheh ditë pozitive. Vitin e shkuar, xhiroja e dy kompanive më të mëdha në këtë sektor arriti 2.6 miliardë lekë, me rritje dy shifrore.…

Bizneset si organizma të krijimit të vlerës ekonomike

Bizneset si organizma të krijimit të vlerës ekonomike Nga Elvis Ziu* Bizneset janë thelbësore për një ekonomi për të ecur përpara. Mendoni se çfarë mund të ishte rritja e ekonomisë…

Thumanë – Fushë-Krujë – Vorë – Kashar, kalon vendimi i thelluar për ndikimin në mjedis

Projekti i rrugës Thumanë – Fushë-Krujë – Vorë – Kashar duket se është gjithmonë e më afër nisjes së punimeve, nisur nga fakti që tashmë kompania ka kaluar edhe fazën…

MADE IN ALBANIA/ Prodhuar në Shqipëri me Energji të Rinovueshme Diellore

Me zhvillimet e teknologjisë dhe përmirësimin e vazhdueshëm të pajisjeve, sot guxojmë jo vetëm të imagjinojmë vetëprodhimin e energjisë elektrike me qëllim vetëkonsumin e saj, por mundet edhe të ndërtojmë…

Si dështuan autostradat PPP Greqi

Kur filloi projekti qendror i autostradës E-65 në Greqi, kishte shumë pak shpresë te trafiku (vetëm 4 832 automjete në ditë, trafik i pamjaftueshëm për të justifikuar ndërtimin e një…

Qeveria, pikëpamje të kundërta për koncesionet

Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në një pjesë të Deklaratës së Rreziqeve Fiskale që e dorëzoi në Kuvend bashkë me projektbuxhetin 2018, raportoi se financimi i koncesioneve PPP është një…

Përfitimet nuk i justifikojnë kostot

Studimet e mëparshme kanë nxjerrë jo fizibël Rrugën e Arbrit për shkak të trafikut dhe me leverdi ndërtimin e boshtit të qendrës nëpërmjet aksit Thumanë-Kashar, ku lëvizjet parashikohen me 11…

Kontratat e fryra në rrugë, BB i dha flamurin e kuq Shqipërisë më vitin 2011

Në një studim të posaçëm për kontratat e punimeve në Europë dhe Azi, Banka Botërore e renditi Shqipërinë të tretën pas Kazakistanit dhe Azerbajxhanit, për rritje të kostos së punimeve…

Orikum – Dukat, rruga me dy korsi, kosto si autostradë

Rruga Orikum - Dukat është pjesë e paketës së koncesioneve “One Billion”, që ka përmasat e një rruge turistike lokale e tipit C2 me dy korsi, me gjerësi pak më…

Kostot e dhjetëfishuara të autostradave

Kostot për një kilometër rrugë janë dhjetëfishuar gjatë dekadës teksa indeksi i çmimeve në ndërtim është rritur me vetëm 4.8%, plus pagat. Ekspertët dhe institucionet ndërkombëtare pohojnë se kostot e…

“One billion” shmang prioritetet që vetë qeveria përcaktoi

Qeveria shqiptare ka në zbatim një strategji sektoriale për transportin rrugor, e cila ka hyrë në fuqi në vitin 2016 dhe do të jetë e vlefshme deri në vitin 2020.…

149 HEC-et që po “minosin” zonat e mbrojtura

Të 26 HEC-et tashmë në operim në zonat e mbrojtura dhe 123 HEC-et tjera që janë në ndërtim dhe të planifikuara kanë dëmtuar rëndë trashëgiminë natyrore. Një grup ekspertësh prej…

Sfida e Albgaz për gazifikimin

Intervistë me z. Arbër Avrami, drejtor i përgjithshëm, Albgaz   Ende pa plotësuar dy vjet nga krijimi i saj, kompania shtetërore e gazit Albgaz, e konceptuar si një operator i…

Gazi, një sektor në rindërtim?

Gazsjellësi TAP është kthyer në busullën që po ndjekin politikat e qeverisë për të rindërtuar një sektor si ai i gazit. Vetë Trans Adriatik Pipeline ka avancuar sipas programit, ndoshta…

“Të liberalizuarve” u shtrenjtohet energjia

Në korrik, çmimi i energjisë për rreth 80 biznese pritet të arrijë 12 lekë/kwh për shkak të metodologjisë së re Enti Rregullator i Energjisë ka miratuar tarifën e energjisë për…