Jeni duke lexuar në: Rajoni

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Normat e interesit all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
2 3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Vjetari Statistikor Rajonal all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
13 14
15 16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Publikim i dedikuar për Krimet all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27 28
29* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* GFS/IMF - Statistikat Finaciare të Qeverisë all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Vjetari Statistikor all day
* Ekonomia në Fokus all day
       

Bullgari/ Mekanizëm për të mbrojtur të varfrit kur euroja të miratohet

Bullgaria ka më pak se një vit për të përmbushur udhëzimet e Bankës Qendrore Europiane dhe të Bashkimit Europian për të hyrë në dhomën e pritjes së Eurozonës. Kjo në…

Rajon / Studimi tregon se ndërtimi i gazsjellësit Eastring është i mundshëm

Ndërlidhësi i gazsjellësit Eastring pritet të rrisë sigurinë e energjisë në rajonin e Europës Juglindore, duke e bërë edhe më të drejtë konkurrencën në tregun e gazit. Kjo mund të…

Bullgari / Centrali bërthamor Belene, gëlltit 2 miliardë euro, pa asnjë dobi

Projekti për ndërtimin e një centrali të dytë bërthamor në Bullgari që nga koha e komunizmit, është në prag të mbushjes së 40-vjetorit. E megjithatë, një central i tillë bërthamor…

Serbi/ Marrëveshjet ekonomike rrisin rolin e Kinës në vend

Beogradi dhe Pekini ranë dakord për nënshkrimin e një kontrate prej 3 miliardë dollarësh investime në fushën e ekonomisë dhe blerjen e pajisjeve të reja ushtarake nga Beogradi, të cilat…

Bullgari / 10 milionë euro investime dhe 300 vende të reja pune në një fabrikë makinash elektrike

10 milionë euro do të investohen në Bullgari nga prodhuesi kinez i makinave elektrike, Cenntro Automotive dhe SEVIC eMobility me seli në Luksemburg, tha Drejtori i Zhvillimit të Biznesit të…

Maqedoni/ Rishikimi i buxhetit, shkurton fondet për gazsjellësin

Paratë për ndërtimin e gazsjellësit kombëtar do të jenë të parat në shënjestër të rishikimit të paralajmëruar të buxhetit. Këtë e konfirmoi ministri i Transportit dhe Lidhjeve në Maqedoni, Goran…

Serbi: Presidenti serb kërkon garancinë e anëtarësisë së BE-së

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiç, tha se do të kërkonte një garanci se vendi i tij do të bëhej pjesë e Bashkimit Europian në vitin 2025, nëse Serbia do të arrijë…

Bullgari / Dështim në parandalimin e korrupsionit

Mbikëqyrësi global i antikorrupsionit, Transparency International, e renditi Bullgarinë ndër vendet që ka “pak ose aspak zhvillim” në drejtim të parandalimit të kompanive të ndryshme që të marrin ryshfete. Sipas…

A po kalon Europa fare pa e kuptuar në një luftë tjetër ballkanike?

Tensionet po rriten sërish në Bosnjë, atje ku kulturat dhe fuqitë botërore janë përplasur prej shekujsh. Prodhuesi i dorezave, Kerim Svrakic, ishte një nga ata që i mbijetuan luftës që…

Maqedoni / Rritet mbështetja për NVM-të

Banka Europiane e Investimeve (EIB) dhe Banka Maqedonase për Promovimin e Zhvillimit (MBDP) kanë nënshkruar një marrëveshje për dhënien e një kredie prej 100 milionë eurosh në mbështetje të projekteve…

Rumani / Prioritetet për Presidencën e Këshillit të BE-së

Autoritetet në Bukuresht kanë filluar punimet për përgatitjen e marrjes së Presidencës së Këshillit të BE-së në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm, duke bashkëpunuar me zyrtarët e BE-së…

Rrjedha Turke, Rusia fton BE-në të jetë pjesë e projektit

Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergey Lavrov tha se projekti i gazsjellësit “Rrjedha Turke” nuk është vetëm një projekt turko-rus, por ai mund të jetë një projekt i…

BERZH alokon 15 mln euro kredi Elektro Bijeljina të Bosnjës për projektin e rrjetit ‘smart’

BERZH bëri me dije  të mërkurën se ka siguruar një hua prej 15 milionë eurosh për kompaninë e shpërndarjes së energjisë elektrike ZEDP Elektro Bijeljina për rindërtimin e rrjetit të…

Maqedoni, kërkohen subvencione në bujqësi

Nëse duam zhvillimin e prodhimit bujqësor primar, nevojiten subvencione më të larta në vend. Kështu ka deklaruar Oda e Bujqësisë pranë Shoqatës së odave ekonomike. Kryetari i kësaj shoqate Ognen…

Rriten eksportet e makinave turke, 9 mujori arriti 21 mld dollarë

Eksporti i sektorit automobilistik turk gjatë muajit shtator është rritur me 21,96 për qind në krahasim me periudhë të njëjtë të një viti më parë dhe kapi shifrën e 2,3…

Turqi, arrin 11 milionë numri i turistëve në Antalya

Numri i turistëve që kanë ardhur me rrugë ajrore në Antalya, që është një nga destinacionet më të preferuara të turizmit në botë, ka arritur në 11 milionë. Sipas të…

Bullgari / Ftesë për të marrë pjesë në nismën “Make in India”

India ftoi shtetin e Europës Qendrore, Bullgarinë, për të marrë pjesë në nismën “Make in India”, pasi të dy palët nënshkruan katër memorandume mirëkuptimi (MM), duke përfshirë edhe një në…

Serbi / Firma kineze zgjerohet në rajonin e Ballkanit duke blerë minierën serbe

Në një përpjekje për të zgjeruar gjurmët globale, kompania kineze Zijin Mining ka marrë 63% të aksioneve në minierat e RTB Borit në Serbi. Marrëveshja e fundit midis një prej…