Jeni duke lexuar në: Editoriali Monitor

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Tregu i Punës all day
4* Tregues të shëndetit financiar all day
* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Treguesit Kryesorë Makroekonomik all day
5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Rezultatet e Anketës së Arsimit të të Rriturve all day
11 12 13
14* Treguesit Demografik all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Shqipëria në Shifra all day
25* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26 27
28* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
29* Lejet e Ndërtimit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim - kreditimit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Turizmi në Shifra all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
* Projektligji i Buxhetiti Faktik paraqitur në Kryeministri all day
     

T’ia marrim euros kalanë nga brenda…

Rënia e fortë e euros ka ngjallur debate të shumta vitin dhe sidomos muajt e fundit. Monedha e përbashkët, pas një periudhe stabilizimi, ku kishte arritur ekuilibrin në rreth 140…

Danke Frau Merkel!

Megjithëse e la të ngushtë shtegun për hapjen e negociatave për anëtarësimin, Kancelarja Merkel i bëri një shërbim të madh shqiptarëve. E mira që vjen pas tij filloi të marrë…

Vota për hapjen e negociatave po kalon nga dyert e burgut

Takimi kokë më kokë me kancelarin Merkel në Berlin zgjati 90 minuta. Pas takimit, Kryeministri Rama foli shumë pak, aq sa duhen për një konferencë të zakonshme si kortezi për…

Negociatat, rezultat i paracaktuar në vite

Kanë kaluar aq shumë vite e ka pasur aq shumë ecejake zyrtare rrugëve mes Brukselit dhe Tiranës, saqë e kanë bërë të lehtë për shqiptarët të kuptojnë se rekomandimi i…

Petullat me ujë të politikës dhe gostia e BE-së

EDITORIAL MONITOR 826 / Javën e ardhshme, Komisioni Europian pritet të shqyrtojë çështjen e zgjerimit në vendet e Ballkanit Perëndimor e, me këtë rast, më 17 prill, Shqipëria mban frymën…

Bumerangu i gabimit në Kukës dhe kush po na qeveris

Kryeministri Rama provoi t’i hedhë ujë zjarrit, që ndezi protesta e banorëve të Kukësit kundër tarifës për kalimin në Rrugën e Kombit. Megjithëse më parë i quajti vandalë, në Parlament…

Mes dy zjarreve të ndryshimit të pritur të pragut të aplikimit të TVSH-së

Nga 1 prilli, të gjitha bizneset që qarkullojnë më shumë se 2 milionë lekë në vit, do të jenë të detyruara të hyjnë në skemën e Tatimit mbi Vlerën e…

Emigracioni, edhe pas një çerekshekulli, fenomen apo njollë historike

Në një nga daljet publike në fund të javës, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, tha se “fenomeni i emigracionit është historik dhe normal dhe nuk ka asgjë të jashtëzakonshme për…

Kë ka bekuar Zoti?

As pasuritë e trashëguara nga Zoti dhe as pasuritë e reja të krijuara nga puna e tyre nuk po shtyjnë shqiptarët përpara, me masën e duhur, drejt mirëqenies. Do t’ju…

Kriza e dijes

Ekonomia nuk po mund ta kthejë në mënyrë eficiente, investimin që shqiptarët po bëjnë për shkollimin. Për këtë arsye, të dyja, si popullata dhe ekonomia, janë kapur nga laku i…

Të lirë, të pavarur e profesional. Kjo është ajo që kemi qenë, jemi e do të jemi!

Meqë këto ditë ka pasur disa debate, që kanë pasur në qendër të tyre pavarësinë e medias, duke përfshirë edhe revistën tonë, kemi vendosur t’ia kushtojmë këtë editorial pikërisht kësaj…

Bujqësia, patatja e nxehtë e politikave ekonomike

Bujqësia shqiptare ende nuk po arrin të krijojë ekonomitë e shkallës, të jetë konkurruese në rajon dhe as të jetë vetë plotësuese e nevojave të tregut të brendshëm. Arsyet janë…

Një datë për në Europë?

Vendet e Ballkanit Perëndimor, mes tyre edhe Shqipëria, kishin hyrë në dyshime se, përparimi i tyre drejt Bashkimit Europian, ishte frenuar. Kriza ekonomike, kriza e refugjatëve, fuqizimi i krahut të…

Nuk di apo nuk mundet qeveria?!

Për mënyrën se si qeveria po përdor paratë e publikut është e lehtë të kuptosh se ajo nuk do t’i bëjë gjërat mirë. Në ekonominë kombëtare, hyrjet e kapitalit janë…

ARMO MBYLLET, POR HISTORIA TANI DUHET SHKRUAR

Kompania e rafinimit të naftës, ARMO, u mbyll pak ditë më parë, por hapi kapakun e kutisë së Pandorës. Brenda saj është shkruar historia enjë privatizimi të dështuar, të mbushur…

Rilindja e Eksodit

Anija Vlora, njësoj si një çerekshekulli më parë   Në agim të viteve ‘90, një anije me emrin e qytetit të flamurit, Vlora, me 30 mijë njerëz të bërë shuk…

Hija e profetëve të krizës

Në Shqipëri, aftësia për të krijuar ngërçe dhe kriza po bëhet profetike. Zotëruesit politikë të kësaj dhuntie ndodhen në të gjithë “vathët”. Në fund të janarit, opozita do të protestojë…

Koha që nuk ecën!

Nëse do të ktheheshim mbrapsht me kapsulën e kohës në fillim të viteve 1990, kur sapo dolëm nga shteti i centralizuar dhe do të imagjinonim si do ta donim vendin…