Jeni duke lexuar në: Agroindustri

Abonohuni:

Luan Leka 2

Certifikimi, absurde që ndalohemi të eksportojmë në Europë

Flet Luan Leka, drejtues i kompanisë EHW Si ka qenë ecuria e biznesit tuaj në vitet e fundit? Ecuria e EHW sh.p.k në 5 vitet e fundit ka qenë e…
mish kali rreziku 9_opt

Rrethi vicioz i industrisë së përpunimit të mishit

Përpunuesit e mishit pohojnë se janë gati të zgjerojnë tregun përtej Shqipërinë. Por autoritetet kompetente nuk arrijnë të garantojnë sigurinë ushqimore. Sa rrezikon Shqipëria nga mosplotësimi i standardeve të kërkuara…
Dashamir Elezi

Barrierat që na pengojnë të bëhemi konkurrues

Flet presidenti i Organizatës së Sommelierisë Shqiptare, Dashamir Elezi   Prej sa vitesh operon Organizata e Sommelierisë Shqiptare? Ku konsiston puna juaj? Organizata Shqiptare e Sommelierisë është organizuar në 2015…
flori uka prodhues ver_opt

Shija e munguar e verës

alë pozicionit gjeografik, numrit të ditëve me diell, tokës pjellore dhe varieteteve autoktone, në Shqipëri ka potencial të zhvillohet një industri konkurruese në rajon dhe më gjerë. Ekspertët rekomandojnë si…
birre vere

Drejt gjunjëzimit prodhuesit vendas të verës e birrës

Muharrem Çobo, sipërmarrës i verës “Çobo”, bën të ditur se plani i qeverisë vjen ndërsa prodhuesit vendas kishin kërkuar që diferenca të rritej më tej. Ai tregon se në prodhimin…
birra-306x230

A ia vlen të bësh gol në Shqipëri…

Industria e birrës vendase po përballet me ulje të kërkesës dhe njëkohësisht edhe me shtimin e aktorëve në treg. Ata kërkojnë të respektohet taksimi në bazë të importit apo prodhimit…
milk

Qumështi, një hap para, dy mbrapa

Në përpunimin e qumështit po investohet gjithnjë e më shumë, por baza e furnizimit nga fermat blegtorale ka bërë pak hapa përpara. Askush nuk po punon për ta mbyllur këtë…
qumesht

Prodhuesit e qumështit kërkojnë eksportin

Nga Nini MANO Prodhuesit e bulmetit, “Mireli” e “Erzeni”, biznese në rritje të përvitshme, e mbyllën vitin e kaluar me 7% rritje më shumë për qumështin dhe prodhimet e freskëta…
ismail beka

Sipërmarrësit në bujqësi?! Ok, por duhet shumë kujdes

Flet Ismail Beka, ekspert i bujqësisë Për Z. Ismail Beka, një nga ekspertët më të njohur në bujqësi,orientimi i sipërmarrësve drejt bujqësisë e blegtorisë, duket në thelb pozitive, pasi vijnë…
ferme

Elton Çaçi: Produktet shqiptare, pikën e fortë e kanë tek potenciali cilësor

Pas një lufte të madhe gjyqësore, z. Elton Çaçi iu rikthye në pronësi një sipërfaqe e konsiderueshme e përbërë nga pyje dhe kullota në zonën që quhet Tre Urat. Më…
bujqesia 3

Tonin Gjini: Vetëm vendosja e kontrollit të produkteve mund ta bëjë blegtorinë një sipërmarrje fitimprurëse

Veprimtaria blegtorale e Tonin Gjinit zhvillohet në Lezhë. Ai ka investuar në importimin e dhive alpine franceze, të cilat ka filluar edhe t’i mbarështojë. Duke qenë se këto dhi kanë…
bujqesia 2

Artur Dojaka: Skemave të financimin për bujqësinë e blegtorinë t’u shkohet deri në fund

Veprimtaria sipërmarrëse bujqësore dhe blegtorale e z. Artur Dojaka shtrihet në një rrafsh kohor prej 15 vitesh dhe specializohet në produkte organike. Për atë të merresh me këto dy sektorë…
bujqesi

Petrit Ago: Bujqësia, e lidhur ngushtë me blegtorinë, të rëndësishëm për ekonominë e vendit

“Në përgjithësi jam marrë, që në ditët e para që kam filluar sipërmarrjen private, me produktet ushqimore. Ato kanë qenë fushat ku unë kam pasur njohuri dhe kam menduar që…
biznesemenet

Biznesmenët bujq

Nga Ilir Sinanaj        Teksa ndërtimi dhe sektorë të tjerë kanë hyrë në fazën e maturimit, shumë biznese po i kthejnë sytë nga bujqësia. Katër sipërmarrës shqiptarë, tregojnë për revistën “Monitor”…
Olive_trees

Pak prodhim

Këto vite kanë treguar se Shqipëria nuk i shfrytëzon mundësitë që i jep natyra. Prodhimi i ullirit dhe vajit të ullirit është shembulli më i mirë i nënvlerësimit të natyrës.…

Kujdes me qumështin!

Ftesa është për investitorët e jo për konsumatorët. Sektori që duket se ofron ende potencial për investime përballet me “gangrenën” e fermës shumë të vogël. Ndaj, ndonëse në dukje e…
lengje frutash

Më pak lëngje frutash

Kriza ka ulur ndjeshëm konsumin e lëngjeve të frutave në vend, duke goditur importet. Prodhimi vendas ka shënuar rritje shumë të moderuar duke mos zëvendësuar dot “vendin e lënë bosh”…
debt-free

Rumania, rritet renditja nga reduktimi i borxhit

Rumania rifitoi vlerësimin e besimit të investimeve pas gjashtë vjetësh nga “Standard & Poor”, e cila përmendi suksesin e vendit në reduktimin e borxhit të saj të jashtëm dhe mbajtjen…