Jeni duke lexuar në: Bujqësi

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Regjistri i Ndërmarrjeve all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (Për Banesa) all day
5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Burra dhe Gra në Shqipëri all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
12* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
13 14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
* Produkti i Brendshëm Bruto, Rajonal all day
19* Tregtia me Pakicë all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bujqësia all day
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
23 24
25* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Publikim i dedikuar për Krimet all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
28 29* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti Brendshëm Bruto all day
30  

Beka: Investimet në blegtori duhet të zgjidhin ciklin e mbyllur

Ismail Beka, nga Organizata Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ), thotë se investimet në blegtori në disa raste nuk u menduan mirë. Në shumë raste u ndërtua një kompleks blegtoral me…

Modelet e fermave

Dojaka i Natyral, modeli i suksesit në blegtori, ja “receta” Kur vendosi të zhvillojë një fermë blegtorale me gjedhë, Artur Dojaka, i cili tregton prodhimet e bulmetit Natyral, zotëronte njohuri…

Zhgënjen biznesi i stallave

Fermat e mëdha blegtorale në vend kanë hyrë në një cikël të vështirë mbijetese, teksa falimentet janë shtuar, për shkak se prodhimet e tyre nuk janë konkurruese me tregun e…

Mastershefat që po kthejnë fshatin në modë

Kombinimi i bujqësisë me turizmin po shndërrohet në një model të suksesshëm biznesi për zonat rurale. Fermat-restorant ose bizneset e argo-turizmit po sjellin më shumë të ardhura se serat me…

Mes Romës, Tiranës dhe fermës së re në Shijak

Një biznes i ri agroturizmi në Shijak, me një investim prej 40 milionë lekësh pritet t’i japë hov turizmit të brendshëm dhe të huaj dhe të nxisë zhvillimin dhe punësimin…

Biznesi i ëmbël i luleshtrydhes

Prodhimi i luleshtrydhes në vend po njeh rritje ndër vite. Sipas statistikave, është dyfishuar sipërfaqja e mbjellë dhe thuajse trefishuar sasia e prodhuar nga viti 2015 në 2017. Fermerët ankohen për…

Subvencionet: Në mënyrë perfekte joperfekte

Shqipëria duhet të ndërpresë përkohësisht dhe ndoshta përgjithmonë politikat ekspansioniste dhe elektorale të subvencioneve në bujqësi. Ajo duhet të dedikojë fonde dhe burime njerëzore për t’u përafruar sa më parë…

“Dueli” mollë apo patate, Mero: Ndryshimet me strategji të jenë graduale

Flet Dekani i Fakultetit të Bujqësisë në Universitetin e Korçës Gjergji Mero Strategjitë nuk duhet të ndryshojnë në mënyrë të shpeshtë dhe të shpejtë, për t’iu dhënë mundësi fermerëve që…

Filizi i dështuar

Ormani, një fshat me 450 familje në zonën e Korçës, përjetoi minutat e tij të famës pas një deklarate të Kryeministrit që lidhej me pataten. Atyre ju kërkua të heqin…

Programi IPARD, 94 milionë euro, ndërhyrja në dy faza

Bashkimi Europian, përmes programit IPARD II, do të mbështesë Shqipërinë me të paktën 71 milionë euro. Qeveria shqiptare duhet që të ofrojnë të paktën 25% të kësaj shume, duke e…

Torta e subvencioneve në bujqësi

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka gati udhëzuesin për mënyrën sesi do të ndahen 20 milionë eurot e Skemës Kombëtare të Mbështetjes. Në themel të saj qëndrojnë subvencionet për…

“100 fshatrat”, monedhë e re rurale

Programi “100 fshatrat” pritet që të përqendrojë fondet dhe vëmendjen e qeverisë në krijimin e një modeli të suksesshëm në zonat rurale në tre vitet e ardhshme. Katër ministritë e…

“Mbështetja për programin 100 fshatrat, kategoritë që përfitojnë nga bujtinat tek stanet”

Sofjola Kotelli, Drejtor Kabineti në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Katër ministritë, insitucionet vendore por edhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe donatorët do të orientohen drejt mbështetjes së programit…

Ekuacioni i ri i bujqësisë

Intervistë me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Z.Niko Peleshi   Ekuacioni i ri i qeverisë për zhvillimin e bujqësisë ka vënë theksin në rritjen e mirëqenies dhe kontributit të…

Ekspansioni i biznesit të “mrekullive”

Eksportet e bimëve mjekësore janë dyfishuar në dekadën e fundit, por biznesi është në dilemën e ruajtjes së identitetit të bimëve që rriten në gjendje të egër, apo kultivimin në…

Refuzimi i subvencioneve

Mrizi i Zanave, një model biznesi i bazuar në agroturizëm, tashmë është një emër i njohur për shumicën e shqiptarëve, për gatimet e shijshme bio, servirjen dhe kombinimet e veçanta…

Dilemat e fermerëve, mes traditës dhe eksperimenteve

Për shkak të kostove të larta, copëzimit të tokës dhe mungesës së financimeve, fermerët shqiptarë po orientohen drejt kulturave bujqësore të panjohura, të cilat rrezikojnë të kthehen në flluskën e…

Grantet e bujqësisë – a janë vërtet të aksesueshme për të gjithë?!

Shkaku primar dhe më i rëndësishëm përse nuk i aksesojmë këto fonde pavarësisht nevojës shpeshherë jetike që kanë bizneset bujqësore dhe fermerët ngelet informaliteti i lartë që ka zaptuar fort…