Jeni duke lexuar në: Eksporte

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Regjistri i Ndërmarrjeve all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (Për Banesa) all day
5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Burra dhe Gra në Shqipëri all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
12* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
13 14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
* Produkti i Brendshëm Bruto, Rajonal all day
19* Tregtia me Pakicë all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bujqësia all day
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
23 24
25* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Publikim i dedikuar për Krimet all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
28 29* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti Brendshëm Bruto all day
30  

Guvernatori shpjegon arsyet e forcimit të lekut

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, gjatë prezantimit të  Raportit Vjetor të Bankës së Shqipërisë për vitin 2017 në Komisionin e Ekonomisë dhe Financave u ndal tek kursi i…

Euro & Dollari: Eksportuesit, humbësit e mëdhenj

Rënia në pikiatë e valutave kryesore në vend ka prekur ndjeshëm kompanitë eksportuese shqiptare. Humbjet e eksportuesve për shkak të kursit të këmbimit llogariten deri në 120 milionë euro këtë…

Kush po përfiton prej zhvlerësimit të euros

Sipas Arben Shkodrës, Sekretar i Përgjithshëm i Bashkimit të Prodhuesve Shqiptarë, tre janë përfituesit e mëdhenj ndaj zhvlerësimit të valutës në vend: -Së pari, importuesit, të cilët blejnë në valutë…

Eksportet – viti 2017

Eksportet kanë shënuar ecurinë më të mirë në katër vitet e fundit, duke e mbyllur vitin në nivelin e 273 miliardë lekëve, ose rreth 2 miliardë euro, me një rritje…

Qeveria “përzë” investitorët vendas

Me përfundimin e kuotave të eksportit që në muajt e parë të vitit, industria e përpunimit të peshkut dorëzohet, ndërsa qeveria prej krizës politike ka harruar problemet e biznesit. Rreth…

Kronika e një rënieje të paralajmëruar

Cilët janë 100 eksportuesit më të mëdhenj në vend. Si ekonomia shqiptare vijon të mbështetet te krahu i lirë i punës, shitja e burimeve natyrore (të dyja pa vlerë të…

Eksportet e mbyllin vitin me rritje zero

Në total, 63% e eksporteve shqiptare kanë si avantazh kryesor konkurrues krahun e lirë të fuqisë punëtore dhe shitjen e lëndës së parë natyrore, kryesisht bruto, të papërpunuar. Në Maqedoni,…

RRITJE TË EKSPORTEVE PËR FASONËT, POR JO VENDE TË REJA PUNE!

Sektori fason parashikon një ecuri më të mirë të aktivitetit të tij, por të gjithë këtë rritje ai ia delegon kualifikimit të punës që bën në bazë të përvojës dhe…

I humbur, i Dobët, por s’është mundur ende

Viti 2016 solli rënien më të madhe që ka pësuar ndonjëherë industria e minierave në dekadën e fundit. Çmimet e ulëta në tregjet ndërkombëtare prekën edhe kompanitë në Shqipëri. 31…

Eksportet janar-gusht

Eksportet kanë shënuar një rritje prej 6.8% në muajin gusht, në raport më të njëjëtn periudhë të një viti më parë, duke shënuar të parin muaj pozitiv përgjatë 2016-s. Ngadalësimi…

Shqiptarët shpenzuan 500 milionë euro jashtë vendit

Llogaritet në 500 milionë euro shuma që shqiptarët kanë shpenzuar në udhëtimet e tyre jashtë vendit në 6 muajt e parë të vitit 2016. Shifra është bërë e ditur në…

Të ardhurat nga emigrantët bien 4.6% për 6-mujorin

Emigrantët në Itali, Greqi e vende të tjera u kanë dërguar të afërmve të tyre në Shqipëri 290 milionë euro në 6 muajt e parë të vitit 2016. Kjo shumë…

Investimet e huaja “shpëtohen” nga Devolli e TAP

Investimet e Huaja Direkte kanë shënuar një rënie prej 11.6% në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, në raport me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, duke rezultuar 418…

Të punosh për Milanon dhe Londrën

Një shkrim i The Guardian që akuzonte sipërmarrësit fasonë në Shqipëri, bëri që ata të tregojnë realitetin e porosive dhe punëve që kanë marrë në vite. Ndërmarrjet shqiptare që punojnë…

Riklasifikimi doganor për këpucët. Eksportuesit: Do të falimentojmë!

Vendimi i pak ditëve më parë i Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave për të riklasifikuar një prej lëndëve të para që përdorin eksportuesit e këpucëve (veshjet e brendshme të këpucëve)…

Të mbyllësh ciklin

Për ekonominë shqiptare, krijimi i klasterave do të nënkuptonte të qenët më shumë konkurrente në rajon. Këpucët janë padyshim një histori suksesi. Qeveria është duke parë mundësinë e krijimit të…

Të shpëtojmë eksportet

Nuk është e lehtë të strukturohet një ekonomi në kohë krize, por krizat kanë shërbyer shpesh si pikë kthese. Dobësitë e eksporteve janë shfaqur më qartë se kurrë në kohën…

Mineralet që po ndryshken

Një pritje e lodhshme po bëhet ajo e sipërmarrësve në miniera. Shumë prej minierave mirëmbahen, ndërsa çmimi vijon të mbetet i ulët. Por, ndërkohë, paketa mbështetëse e premtuar nga Ministria…