Jeni duke lexuar në: Institucione Nderkombetare

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


INDIA DEPARTMENT FOR INTERNATIONAL DEVELOPMENT

Ballkani Perëndimor po shkon drejt Europës

Shqipëria, Bosnjë-Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia po punojnë në mënyrë aktive për të arritur objektivat e fundit të anëtarësimit të BE-së. Të gjitha këto vende kanë një…
credit

Vetëm Shqipëria nuk po arrin të ulë kreditë me probleme

Raporti i tremujorit të dytë i Komisionit Europian, e vë theksin në nivelin e lartë të borxhit të Shqipërisë, kreditë e larta me probleme, deficitin e madh tregtar e të…
eu f

Të papriturat e BE-së

Shqiptarët njihen si populli me mbështetjen më të madhe pro Bashkimit Europian nga gjithë vendet e rajonit. Mundësia për të punuar e për të studiuar në vendet e BE dhe…
klajda gjosha

Integrimi: Sfidat për të arritur standardet e BE-së në sektorët jetikë

Intervistë me ministren e integrimit znj.Klajda Gjosha Në çfarë pike kanë arritur negociatat me Bashkimin Evropian për harmonizimin e legjislacionit dhe lëvizjen e lirë të mallrave e kapitalit? Cilat janë…
uji

Uji që të ngelet në grykë

ë shumë se ujë, tubat e ujësjellësve në të gjithë vendin transmetojnë pasiguri për të ardhmen. Kostot e tyre sa vijnë e rriten, ndërsa administrimi përkeqësohet. Ndërsa shpenzojmë shumë më…
gjermanet

Gjermanët: Maqedonia është më konkuruese se ju

Ne dëshirojmë që të sjellim investime të huaja gjermane këtu, por duhet të ketë paketa tërheqëse, duhet të ketë një sistem ligjor funksional edhe pse janë bërë përpjekje.   Për…
EBRD

BERZH: Shqipëria duhet të ketë një rritje prej të paktën 4-5% në vit

Flasin Christoph Denk, Drejtor i BERZH-it në Shqipëri; Peter Sanfey, Drejtor i Sektorit për Çështjet Ekonomike të Vendeve, BERZH   Për Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), ekonomia shqiptare…
Tahseen-Sayed

Rritja 3.4%; Të shmangen ndryshimet e shpeshta në politikën e taksave

Flet Tahseen Sayed, Menaxhere e zyrës së BB në Shqipëri   Cilat janë pritshmëritë tuaja për rritjen ekonomike në 2016 në Shqipëri? Cilat janë mundësitë dhe rreziqet? Rritja pritet të…
Jens Reinke

Ka shumë pasiguri për rritjen

Flet Jens Reinke, përfaqësues i përhershëm i FMN-së në Shqipëri Cilat janë pritshmëritë tuaja për rritjen ekonomike në 2016 në Shqipëri? Cilat janë mundësitë dhe rreziqet? Ne presim një rimëkëmbje…
Albania

Shqipëria, mes 25 “kreditorëve të këqinj” në botë

Me mbi 20% të kredive të pakthyera në banka, Shqipëria renditet në mesin e 25 vendeve me nivelin më të lartë të kredive me probleme në botë. Në Raportin e…
albania-207x230

Të mos bësh biznes

Publikimi i raportit të Bankës Botërore “Të Bësh Biznes 2016” u prit me debate, akuza të opozitës ndaj qeverisë, vetëmbrojtje të kësaj të fundit, e madje akuza ndaj vetë institucionet…
Jens Reinke fmn 1_opt

Kontrabanda dhe evazioni ndikuan të ardhurat

Intervistë me Jens Reinke, përfaqësues i përhershëm i FMN-së në Shqipëri   Së fundmi, ka disa prova që tregojnë se kontrabanda dhe evazioni ndikojnë veçanërisht në të ardhurat e grumbulluara…
Albania

Të ecësh me hapat e breshkës

Hapat e vegjël të përmirësimit në raportin e konkurrueshmërisë janë një shenjë e mirë, por pothuajse me përmirësime të padukshme. Shqipëria mbetet ndër vendet më pak konkurruese në rajon, ku…
world-bank-entrance

Banka Botërore, bilanci i dy dekadave

Nga kredi 2 deri në 5 milionë dollarë që Banka Botërore jepte në vitet e para të tranzicionit, së fundi, vetëm një projekt financohet me mbi 100 milionë dollarë. Por…
economy increase

Rimëkëmbet Europa Juglindore, Shqipëria në vendnumëro

Parashikimi ekonomik i BERZH tregon shenja rimëkëmbjeje në Europën Juglindore. Ekonomia e vendit tonë vlerësohet të jetë prekur nga përmbytjet e muajit shkurt. Ndërsa në të ardhmen, pikëpyetjet mbeten te…
eu 1

Programi i BE-së dhe financimi i SME–ve

Një regjim i mirë tatimor për firmat e vogla dhe të mesme është mjeti kyç i çdo politike tatimore për t’i hapur rrugën biznesit të vogël dhe të mesëm drejt…
kosova-1-55-miliard-euro-borxhe-t-euml-jashtme_hd

Si të aplikoni për fondet e BE-së

Mendoni të aplikoni për financim nga Bashkimi Europian? Zbuloni “Udhërrëfyesin mbi financimet e BE-së”, në të cilin kompanitë e vogla, shoqatat joqeveritare, të rinjtë, kërkuesit, fermerët, organet publike dhe kategori…
Massimo-Gaiani-noa.al_-293x230

Zhvilloni parqet industriale, nëse doni të tërhiqni investitorë

Intervistë e posaçme për “Monitor” e ambasadorit italian në Shqipëri, z. Massimo Gaiani/ Konfliktet politike: Pa dyshim që nuk i bëjnë mirë klimës së biznesit dhe aftësisë për të tërhequr…