Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« Qershor 2017 »
Hënë Martë Mërkurë Enjte Premte Shtunë Diel
      1 2 3 4
5* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit T1 - 2017 all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit T1-2017 all day
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
9* Femra dhe Meshkuj në Shqipëri 2017 all day
10 11
12* Anketa Tremujore e Forcave të Punës T1- 2017 all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Bilanci i pagesave all day
13* Tregtia me Pakicë T1 - 2017 all day
14* Statistikat Afatshkurtra T1 - 2017 all day
15* Treguesit e Krimeve T1 – 2017 all day
16* Tregtia e jashtme e mallrave sipas karakteristikave te ndermarrjeve 2016 all day
17 18
19* Tregtia e Jashtme Maj 2017 all day
20* Shqipëria në Shifra 2016 all day
21* Aksidentet rrugore Maj 2017 all day
22* Lëvizjet e shtetasve Maj 2017 all day
23 24 25
26 27* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
28* Treguesit Demografik T1 - 2017 all day
29* Lejet e Ndërtimit T1-2017 all day
30* Pozicioni i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Fluksi i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti Brendshëm Bruto T1 - 2017 all day
* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Agregatët monetarë all day
   
Dyqan biznes 2

Ana e panjohur e ekonomisë migjeniane

Sipërmarrje që hapen dhe mbyllen brenda pak muajsh, individë që tentojnë të formalizohen, por dalin sërish në të zezë, pasi kuptojnë që nuk u leverdis, biznese që preferojnë të mbyllen…
largea_mjeke1356612156

Kostot e larta të shëndetit

Ministria e Shëndetësisë lajmëron se qëndrueshmëria e financimit të shërbimeve shëndetësore publike kërcënohet nga disa faktorë, midis të cilëve përfshihen edhe kostot në rritje në shërbimet shëndetësore e mjekësore, plakja…
crises

Kredia në ngërç, bizneset frenojnë investimet

Përpjekjet e vazhdueshme të Bankës së Shqipërisë për të nxitur huadhënien në ekonomi, përmes bërjes më të lirë të kostos së parasë nuk kanë arritur të japin efekt. Të dhënat…
vat1

Të ardhurat dhe konsumi në krizë?! TVSH bie në janar

Historia ka treguar se të ardhurat buxhetore kanë shënuar rënie sa herë ka pasur vite zgjedhore. Tipike janë vitet 2009, kur rritja e të ardhurave u ngadalësua ndjeshëm dhe 2013-a…
Kliton-Gerxhani

Ndodhemi në gjendje “vakuumi”

Flet Kliton Gërxhani, kryetar i ATOA-s Në opinionin tuaj, çfarë ndikimi do të ketë situata politike në ekonomi e veçanërisht në sektorin e turizmit? Është e vërtetë që situata aktuale…
Gjergj-Buxhuku

Probleme, nëse ka vendimmarrje të gabuar

Flet Gjergji Buxhuku, administrator i Konfindustria Në opinionin tuaj, si po ndikon situata politike aktuale në vend te biznesi? Përplasjet politike, që nuk kalojnë në përplasje të dhunshme si dhe…
Arben-Shkodra.

Aktiviteti i biznesit vazhdon, kujdes nëse situata përshkallëzohet

Flet Arben Shkodra, nënkryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Në opinionin tuaj, si po ndikon situata politike aktuale në vend (protesta e opozitës, ndryshimet në qeveri) te biznesi? Në…
alban zusi

Është frenuar vendimmarrja

Flet Alban Zusi, president i Qendrës së Eksporteve Shqiptare Në opinionin tuaj, si po ndikon situata politike aktuale në vend te biznesi? Situata aktuale politike në vend, ku nga ana…
Ardian-Civici-1

Klima e biznesit, e ndjeshme nga luhatjet e qeverisjes

Flet Prof. Dr. Ardian Civici, President i UET Në opinionin tuaj, si po ndikon situata politike aktuale në vend te biznesi? Në ekonomitë e stabilizuara, apo në vende me institucione…
Ines-Mucostepa.

Investimet do të frenohen në pjesën e parë të vitit

Flet Ines Muçostepa, kryetare e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë Në opinionin tuaj, si po ndikon situata politike aktuale në vend te biznesi? Zhvillimi i brendshëm i ekonomisë…
biznesi ngerc kembet e_opt

Politika “ngriva – shkriva” me biznesin

Çfarë po ndodh me biznesin në Shqipëri? Si po “përkthehen” mesazhet që vijnë nga politika në këto ditë të ngrohta pranvere? Çfarë do të ndodhë me planet e tyre të…
odat_ekonomike_te_kosoves_dhe_

Gërxhalliu: Është koha për nacionalizëm ekonomik

Për kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhalliu, nuk bëhet fjalë për të diskutuar për probleme të drejtpërdrejta që bizneset e Kosovës kanë në Shqipëri, apo anasjelltas. Problemi është…
flamuri_kosove-shqiperi

Tushaj: Të ndiqet shembulli i industrisë së muzikës

Përparim Tushaj, administrator në ConsultingALB, thotë se ka pengesa reale dhe pengesa artificiale, burokratike që normalisht e frenojnë rritjen e shkëmbimeve me ritmet e duhura. Fatkeqësisht bizneset nga Kosova nuk…
DOGANA_E_KOSOVES-ILUSTRIM

Shkodra: Të unifikojmë sistemin fiskal dhe doganat

Në lidhje me marrëdhëniet Shqipëri – Kosovë, ka një risi për këtë vit. Ka nisur një bashkëpunim me Odën Ekonomike të Kosovës dhe Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës,…
Shqiperi-Kosove 2

Muret e padukshme

Përtej spektaklit politik, bashkëpunimi ekonomik ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës po vuan një mungesë të dukshme besimi. Bizneset në dy anët e kufirit kërkojnë nga ekspertët dhe ekonomistët që të hartojnë…
economy increase

Rritet me 27% numri i ndërmarrjeve në vitin 2015

Numri i ndërmarrjeve ekonomike aktive për vitin 2015 ishte 104.534 duke u rritur me 22,7% krahasuar me vitin 2014. Sipas aktivitetit ekonomik, ndërmarrjet që operojnë në sektorin e tregtisë, zënë…
Faliment 3

Ligji i ri nis të zbatohet në fund të majit

Ligji i ri i Falimentit do të hyjë në fuqi në datë 27 maj. Në këtë kohë përfundon edhe periudha tranzitore që është lënë në dispozicion të të gjitha palave…
Vettingu 1

Kosto e drejtësisë së munguar

Sistemi jofunksional i drejtësisë, koston më të madhe ia ka dhënë zhvillimit ekonomik të vendit. Ekonomia e Shqipërisë po rritet poshtë potencialeve të saj dhe indekset e biznesit dhe organizatave…