Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« Qershor 2017 »
Hënë Martë Mërkurë Enjte Premte Shtunë Diel
      1 2 3 4
5* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit T1 - 2017 all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit T1-2017 all day
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
9* Femra dhe Meshkuj në Shqipëri 2017 all day
10 11
12* Anketa Tremujore e Forcave të Punës T1- 2017 all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Bilanci i pagesave all day
13* Tregtia me Pakicë T1 - 2017 all day
14* Statistikat Afatshkurtra T1 - 2017 all day
15* Treguesit e Krimeve T1 – 2017 all day
16* Tregtia e jashtme e mallrave sipas karakteristikave te ndermarrjeve 2016 all day
17 18
19* Tregtia e Jashtme Maj 2017 all day
20* Shqipëria në Shifra 2016 all day
21* Aksidentet rrugore Maj 2017 all day
22* Lëvizjet e shtetasve Maj 2017 all day
23 24 25
26 27* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
28* Treguesit Demografik T1 - 2017 all day
29* Lejet e Ndërtimit T1-2017 all day
30* Pozicioni i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Fluksi i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti Brendshëm Bruto T1 - 2017 all day
* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Agregatët monetarë all day
   
projektligji

Profesionet afrohen me sipërmarrjen

Pse është i rëndësishëm Ligji i Arsimit dhe Formimit Profesional për Sipërmarrjen Shqiptare? Ligji për Arsimin dhe Formimin Profesional në Republikën e Shqipërisë, i cili u miratua së fundmi në…
kodi i kontaktit konfuzon biznesin per deklarmimn e tatimeve

Politika “ngrin” biznesin

Ky do të jetë një vit aspak i qetë për Shqipërinë. Politika noton në ujëra të turbullta, Reforma në Drejtësi sapo ka nisur të zbatohet, në qershor do të mbahen…
Menaxhim tendence 2

Profesionet më të kërkuara dhe paguara

Jeni financierë, specialistë IT, zhvillues programesh, inxhinierë ndërtimi, atëherë është koha juaj. Këto janë ndër profesionet më të kërkuara sot për sot në tregun shqiptar të punës, por edhe më…
Turizmi dimeror pista 2

Turizmi, sërish përballë vitit elektoral

Gjatë vitit 2016, industria e turizmit në Shqipëri pati ecuri pozitive, duke shënuar rritje si në të ardhura, edhe në numrin e turistëve. Kjo erdhi si rezultat edhe i disa…
Debt increase

Borxh apo PPP?

Një këndvështrim: janë 7 kontrata koncesionare për të cilat Ministria e Financave ka llogaritur një kosto të shtrirë për shërbimin dhe investimin që ato do të bëjnë në 10 vjet…
Bakri

Perspektiva e kromit për vitin 2017, sytë te kërkesa e çelikut

Rritja e kërkesës nga industria e çelikut mund të ndihmojë tregun e kromit në muajt që do të vijnë. Vitet e fundit kanë qenë të vështira për tregun e kromit…
spaho-1024x739

Vit zgjedhor, i vështirë për ekonominë

Flet Edmond Spaho, nënkryetar i Kuvendit 2017 është vit elektoral e për rrjedhojë, agjentët ekonomikë do të jenë të kujdesshëm deri në përfundimin e zgjedhjeve. Pasiguria mund të shtrihet edhe…
Zef-Preci

Preçi: 2017 do të prodhojë qeveri në shërbim të oligarkisë

Viti 2016 do të mbahet mend edhe si viti kur ekonomia bujqësore shqiptare u kanabizua gjerësisht. Zef Preçi, ekspert i ekonomisë, në parashikimin e tij për zhvillimet e 2017-s dhënë…
kanabis

Ku po shkojnë paratë e kanabis?

Ndërtimi është sektori që lan 90% të parave të drogës. Drejtues pranë strukturave të krimit ekonomik tregojnë skemën që përdorin trafikantët dhe kultivuesit e lëndëve narkotike për të futur në…
Call center 2

Thirrja për ndihmë

Shërbimi call center në Shqipëri po përpiqet që të gjejë rrugë të reja për t’u zhvilluar, për të mos mbetur ‘peng’ i një tregu të vetëm siç është ai italian.…
insurance-marketing-data-lists-185x102

Tregjet financiare, parashikim pozitiv për 2017-ën

Tregu i sigurimeve gjatë vitit 2016, bazuar në të dhënat zyrtare të 10/mujorit të ofruara nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, ka pasur një rritje prej 8.1%. Volumi i primeve të…
turqia

Pasiguria në Turqi, hotelet shqiptare pohojnë rritje të kërkeses për vitin 2017

Pasiguritë që ofroi Turqia si pasojë e sulmeve terroriste dhe përpjekjes për grusht shteti këtë vit e kanë riorientuar ofertën turistike drejt rajonit tonë, ku përfituese është edhe Shqipëria. Hotelet…
Nikollaq Neranxi

Neranxi: Konsumi do të nxitet nga zgjedhjet me 2017

Nikollaq Neranzi nga Shoqata e Tregtareve tha se, viti 2017 do të jetë i vështirë pasi bizneset në vështirësi kanë rritje të taksave dhe kriza ekonomike këto dy tre vitet…
ndetime

Ndërtuesit optimistë, zgjedhjet dhe planet rregulluese do të çlirojnë investimet, çmimet në rritje

Sektori i ndërtimit pritet të ketë zhvillime pozitive këtë vit. Zgjedhjet parlamentare të 18 qershorit, do të nxisin fondin publik të investimeve qysh në gjashtëmujorin e parë, ndërsa në pjesën…
Fiaa_sponsorship_Logo

Reforma në drejtësi pritet të ndikojë në klimën e biznesit

Flet Marinela Jazoj, drejtoresha ekzekutive e Shoqatës së Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA) Viti 2017, për biznesin, duhet të jetë një vit i cili duhet të japë efektet e…
invest

Nevojë emergjente për të vendosur një klimë cilësore biznesi

Flet Roberto Caparrota, Shoqata e Sipërmarrësve Italianë në Shqipëri Për të pasur një zhvillim të qëndrueshëm, Shqipëria duhet të fillojë që nga institucionet, të cilat duhet të marrin parasysh që…
Call center 1

Call Center, fillojnë të hapin filiale në Rumani

Fundi i vitit 2016 nuk ishte aspak i mirë për një nga shërbimet që punëson më shumë të rinj në Shqipëri e që është ai i call center. Në fillim…
Julian_Mane

Retail-i në vitin 2017, rritje të lehtë

Flet Julian Mane, zëvendëspresident i Balfin Group – Retail & Real Estate Management   Për vitin 2017, besoj se tregu do të këtë një rritje të lehtë, por jo diçka…