Jeni duke lexuar në: Financë

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Regjistri i Ndërmarrjeve all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (Për Banesa) all day
5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Burra dhe Gra në Shqipëri all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
12* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
13 14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
* Produkti i Brendshëm Bruto, Rajonal all day
19* Tregtia me Pakicë all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bujqësia all day
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
23 24
25* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Publikim i dedikuar për Krimet all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
28 29* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti Brendshëm Bruto all day
30  

Risitë e draft-ligjit të ri

Sigurimet, çfarë ndryshon për qytetarët dhe kompanitë Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka publikuar draftin e ligjit “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”. Por cilat janë risitë e tij…

Sinjalet negative të rënies së parasë në qarkullim

Paraja gjithsej në qarkullim ka shënuar rënie historike në katër muajt e parë të vitit, duke shpjeguar indirekt forcimin e ndjeshëm të monedhës vendase. Eksperti Xhepa thotë se Banka e…

Sfida për Kadastrën Fiskale

Flet Enton Duro, kreu i Drejtorisë së sapokrijuar të Taksës së Pronës dhe Pasurisë Shqipëria do të ketë gati një kadastër fiskale për të gjithë ndërtesat në territorin e saj…

Tre arsyet pse bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar nga taksa

Flet Alban Zusi, Kryetar i Shoqatës së Eksportuesve   Bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar tek taksa e re e ndërtesës për të paktën tre arsye, sipas kreut të Shoqatës…

Taksa e ndërtesës “befason” fermerët, do t’ju duhet të paguajnë mijëra euro

Hotelet me 5 yje, status special, janë kategoria e vetme e biznesit që përjashtohet nga taksa e ndërtesës. Kjo ishte një nxitje që qeveria vendosi ta jepte mes shumë të…

Taksë e re, mbi themele të vjetra

Qeveria “dorëzohet” në muajin e dytë të zbatimit të taksës së reformuar të ndërtesës duke deklaruar se viti 2018 do të shërbejë si fazë tranzitore dhe zbatimi i plotë nis…

Kredia për shtëpi, në lekë apo në euro

Nëse ke vendosur të blesh një shtëpi që kushton 75 mijë euro dhe banka të financon deri në 70% të shumës, pra 52,500 euro, dilema e shumëkujt është se në…

Tregu i deformuar

Ndërtimet e reja vijojnë punimet me shpejtësi në Tiranë, e cila ka marrë pamjen e një kantieri gjigant. Çmimet e larta të qendrës, për disa prej ndërtuesve, janë fiktive. Ndërsa…

Shqiptarët kanë shtëpitë më të vogla në Europë

Sipas anketës së Cilësisë së Jetës, të kryer nga Bashkimi Europian, Shqipëria është vendi me banesat me numrin më të ulët të dhomave. Të pyeturit në Shqipëri u përgjigjën se…

Bashkitë në kahun përmirësues

Flet Merita Toska, eksperte për financat vendore në CO-Plan Performanca financiare e 61 bashkive në vend rezulton të ketë qenë në kahun përmirësues. Gjatë vitit 2017, burimet financiare të disponueshme…

Një vit i mbarë për bashkitë

Nga i sigurojnë të ardhurat bashkitë kryesore të vendit. Ku i shpenzojnë paratë. “Monitor” sjell një përmbledhje të performancës së bashkive, sipas të dhënave të përpunuara nga statistikat e Financave…

Rrumbullaku: Kursi po ndikohet nga efektet e Vetting-ut

Oltion Rrumbullaku, profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës, tha se mbiçmimi i lekut në kursin e këmbimit po ndikohet nga lëvizjet e fundit në kuadrin e Reformës…

Gjergji: Bankat të nxisin produktet derivative që mbrojnë bizneset nga kursi

Artan Gjergji, drejtor ekzekutiv i Bursës Shqiptare të Titujve ALSE shprehet se, bankat e nivelit të dytë duhet të nxiten drejt ofrimit të Produkteve Derivative që ofrojnë Mbrojtje (hedging) nga…

Kristo: Përshtatja e euros si monedhë kombëtare të shihet si mundësi

Ilia Kristo, profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës, thotë se duhet të përcaktohen faktorët që po ndikojnë kursin e këmbimit nga Banka e Shqipërisë në bazë të…

Kadareja: Të neutralizohet ndikimi që vjen nga ekonomia e zezë

Prof. Assoc. PhD Arjan Kadareja nga Universiteti i New York në Tiranë shprehet se Banka Qendrore duhet të synojë neutralizimin e zhvlerësimit të euros të shkaktuar nga faktorë të tillë…

Xhepa: Kursi po ndikohet nga faktorë anormalë, euro të zëvendësojë lekun

Profesor Selami Xhepa thotë se, në afat të shkurtër, rregullimi i veprimtarisë së bankave në operacionet e tyre me euro duhet të relaksohet, duke ju krijuar atyre më shumë hapësira…

Preçi: Oferta e parave me orgjinë kriminale ka dobësuar euron, ta zëvendësojmë me lekun

Eksperti Zef Preçi thotë se oferta monetare e parave me origjine kriminale në ekonominë Shqiptare është tejet e madhe dhe përbën një kërcenim serioz për deformime të tjera në këtë…

Civici: Të aplikohen politika subvencioni për bizneset që dëmtohen nga kursi i këmbimit

Profesor Ardian Civici propozon që, për të zbutur efektet e luhatjes së kursit të këmbimit, mund të bëhen politika apo të ndërmerren masa indirekte për kompensime të ndryshme monetare, apo…