Jeni duke lexuar në: Banka

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« Qershor 2017 »
Hënë Martë Mërkurë Enjte Premte Shtunë Diel
      1 2 3 4
5* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit T1 - 2017 all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit T1-2017 all day
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
9* Femra dhe Meshkuj në Shqipëri 2017 all day
10 11
12* Anketa Tremujore e Forcave të Punës T1- 2017 all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Bilanci i pagesave all day
13* Tregtia me Pakicë T1 - 2017 all day
14* Statistikat Afatshkurtra T1 - 2017 all day
15* Treguesit e Krimeve T1 – 2017 all day
16* Tregtia e jashtme e mallrave sipas karakteristikave te ndermarrjeve 2016 all day
17 18
19* Tregtia e Jashtme Maj 2017 all day
20* Shqipëria në Shifra 2016 all day
21* Aksidentet rrugore Maj 2017 all day
22* Lëvizjet e shtetasve Maj 2017 all day
23 24 25
26 27* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
28* Treguesit Demografik T1 - 2017 all day
29* Lejet e Ndërtimit T1-2017 all day
30* Pozicioni i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Fluksi i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti Brendshëm Bruto T1 - 2017 all day
* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Agregatët monetarë all day
   
loan

Kredia jashtë vendit po jepet masivisht në Kosovë

Teksa stoku i huasë për bizneset jashtë Shqipërisë (jo rezidentët) arriti në 98.2 miliardë lekë në janar të vitit 2017 (rreth 720 mln euro), duke u dyfishuar në vetëm dy…
Genti Sejko

Stop euroizimit!… Dhe shumë mesazhe të tjera

Flet guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Genti Sejko Banka e Shqipërisë ketë vit do të stimulojë fort përdorimin e monedhës vendase. Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Genti Sejko,…
euro krize_opt

Euro, fituesit dhe humbësit

Cilët janë faktorët e dukshëm dhe të padukshëm që në vite kanë ndikuar në ecurinë e kursit të këmbimit në Shqipëri. Si po ndikohen negativisht eksportuesit nga rënia e euros.…
Toskana1

Vilat e Toskanës, që i kanë mbetur në dorë bankës më të vjetër në botë

Këto janë pronat që fshihen pas huave që e la Monte dei Paschi-n në miliarda borxhe të këqija Fermat e braktisura të rrethuara nga akra me vreshtat më të mira…
DR. Spiro Brumbulli / 2011

Bankat pritet të jenë më agresive këtë vit

Flet Prof. Spiro Brumbulli, kryetar i Shoqatës së Bankave   Sistemi bankar pritet të jetë më agresive këtë vit, në drejtim të kreditimit të ekonomisë. Prof. Spiro brumbulli, kryetari i…
Zombanakios

Njeriu i cili shpiku numrin më të rëndësishëm të botës

Kur Minos Zombanakis shpiku LIBOR (London Interbank Offered Rate) -norma ndërbankare e ofruar e Londrës, gjysmëshekulli më parë, nuk kishte si ta dinte se ‘do të shkëlqente’ në një prej…
interesat negative

Fundi i interesave të ulëta

Një valë rritjeje ka përfshirë normat e interesit për monedhën vendase në katër muajt e fundit. Përkundrejt kursit agresiv të Bankës Qendrore për të mbajtur poshtë interesat, rritja e kërkesës…
Sabina Lalaj

Zbatimi i duhur i dispozitave do të kërkojë kohë

Flet av.Sabina Lalaj, Deloitte Albania Ligji i falimentimit sjell një sërë risish, por do të veçonim sidomos zgjedhjen e legjislatorit në lidhje me zgjerimin e rrethit të subjekteve tek të…
Falimenti 1

Qëllimi kryesor i falimentimit, të rifreskojë energjitë e një biznesi

Flet av.Brikena Kasmi, AFortiori Legal Counselors Falimenti është një institut i njohur tashmë nga e drejta shqiptare në bazë të ligjit të shfuqizuar që daton në vitin 2002. Karakteristikat e…
bild_Shehi

Praktika të krijohet dhe konsolidohet duke zbatuar në mënyrë strikte dispozitat

Flet Av. Ardjana Shehi, Kalo & Associates Ligji i ri i Falimentimit nr.110/2016, i miratuar tashmë së bashku me Paketën Ligjore, ka ndryshuar edhe disa ligje të tjera përkatëse për…
Faliment 3

Për të mos ‘vdekur’

Si do të falimentohet tani me ligjin e ri? Mundësitë që i jepen biznesit për të dalë në sipërfaqe, në një formë të re. Mungesa e kulturës dhe sfida për…
Bursa online

Falimenton platforma (e palicencuar) online, Easy Invest

Easy Invest, një nga bursat e investimeve online, ka mbyllur aktivitetin në Shqipëri, duke marrë me vete investimet e qindra kreditorëve në Shqipëri dhe Kosovë. Lajmi u njoftua nga kreditorët…
krimi kinerbetik 3_opt

Rreziku nga krimi kibernetik

Mendoni se jeni të sigurt sa herë që tërhiqni para në një automat?! Kujdes! Disa këshilla të thjeshta si të ruani që karta juaj të mos klonohet dhe paratë tuaja…
Efekti Domino 4

Efekti domino i korporatave dhe plani i ri për uljen e NPL-ve

Kredia me probleme i është kthyer rritjes me ritme të shpejta, duke u zgjeruar me 3.2 pikë përqindje në tetë muaj, edhe pse bankat fshinë nga bilancet 32 miliardë lekë…
nxitje konsumi

Rritet besimi te biznesi, por jo te konsumatori

Treguesi i tendencës ekonomike shënoi përmirësim të ndjeshëm në sektorin e biznesit, duke u rritur me 8.5 pikë në tremujorin e tretë të vitit, teksa konsumatorët thelluan rënien e besimit…
increase-conversions

Kthesa pozitive

Bankat rrisin huan për ekonominë. Por huat me probleme vijojnë të mbeten të larta, teksa sistemi gjendet nën presionin e normave të ulëta të interesit. Cila e “fitoi” garën e…
credit

Bankat, me kreditë më të larta me probleme

Pjesa më e madhe e bankave ia kanë dalë të ulin kreditë me probleme në raport me totalin e stokut që kanë dhënë hua në ekonomi. Por ato janë ndihmuar…
vjedhje banka

Pikëpyetjet e tre grabitjeve

Vjedhja e tretë e bankave gjatë transportit fizik të parave brenda 18 muajve ngre pikëpyetjet për masat e sigurisë. Ekspertët e sigurisë në banka shpjegojnë procedurat e transferimit të parave.…