Jeni duke lexuar në: Buxheti

Abonohuni:

001-1008100157-economy5

Vitet e dobëta 2014-2017

Ndërsa ekonomia europiane dhe ajo rajonale po i rikthehen rritjes, Shqipëria pritet të vazhdojë të ecë me hapa të ngadaltë edhe në afatin e mesëm. Parashikimet jo optimiste në kuadrin…
Cut-Budget-Image2

Buxheti dhe paketa: Nxitës, apo bumerang?!

Buxheti dhe paketa fiskale 2014 në këndvështrimin e ekspertëve vendas të ekonomisë. Përkrahës të qeverisë parashikojnë një përmirësim të ekonomisë dhe treguesve gjatë vitit të ardhshëm si pasojë e sistemit…
debt

Qeveria rrit borxhin e nuk investon

Sherefedin Shehu, ish-zëvendësministër i Financave Si e vlerësoni projektbuxhetin 2014 dhe paketën fiskale? Buxheti 2014 është një plan taksash të rritura, i cili pritet të rëndojë më shumë konsumin e…

Buxhet i përkeqësuar

Flet Ervin Koçi, përfaqësues i Komisionit të Ekonomisë, deputet i PS-së Buxheti i vitit 2013 është më i keqi në këto 8 vjet dhe të gjithë treguesit ekonomikë dhe socialë…
debt

Borxhi është i qëndrueshëm

Flet Sybi Hida, deputet i PD: Buxheti i 2013-s shmang problemet me kontraktorët publikë dhe mbështet privatët Si e gjykoni buxhetin e 2013-s në kushtet e krizës europiane dhe botërore?…
Euro

Fundi me humbje

Kriza energjetike dhe mungesa e vazhdueshme e të ardhurave detyrojnë ministrin e Financave të ulë buxhetin e këtij viti, njëkohësisht edhe parashikimin për rritje ekonomike, jo më të lartë se…
1

Buxheti 2013: mes ambicies e rreziqeve

Edhe për vitin 2013, qeveria vendos parashikime të ardhurash më të larta sesa realiteti dhe ecuria e deritanishme. Sa do të mblidhen, raporti me vendet e rajonit dhe gropa e…
350px-Balkans_regions_map

Ballkani, plane të matura buxhetore

Serbia miraton buxhetin e 2013-s Ligjvënësit e Serbisë kanë miratuar buxhetin e vitit 2013, duke u angazhuar që të ulin deficitin në 3.3% të prodhimit kombëtar dhe të kthejnë ekonominë…
buxheti 1_opt

Buxheti 2013: mes ambicies e rreziqeve

Edhe për vitin 2013, qeveria vendos parashikime të ardhurash më të larta sesa realiteti dhe ecuria e deritanishme. Sa do të mblidhen, raporti me vendet e rajonit dhe gropa e…

Buxheti i 2013-s, i dështuar

Flet zj.Adriana Berberi, eksperte e financave Znj. Berberi, si e shikoni projektbuxhetin e 2013-s në qasje krahasuese me atë të vitit 2012? Qeveria në prezantimin e projektbuxhetit të vitit 2013,…
debt

Ok me rritjen e borxhit po të shërbejë për të nxitur rritjen ekonomike

Flet Prof. dr. Adrian Civici Debatet në kuadër të projektbuxhetit 2013 për borxhin publik dhe rolin e tij në stabilitetin e financave publike dhe rritjen ekonomike përqendrohen më së shumti…
debt_legal_services_t_c_smith

Heqja e tavanit të borxhit, i shërben investimeve dhe rritjes

Flet Dr. Elvin Meka, Zv.dekan & Përgjegjës i Departamentit të Financës Fakulteti Ekonomik, Universiteti Europian i Tiranës   Si e gjykoni buxhetin e 2013 në një qasje krahasuese me atë…
buxheti 1_opt

Shifrat 2013

Buxhet i madh, falë borxhit Hiqet limiti për borxhin publik, në vitin 2013 parashikohet të arrijë në rreth 9 miliardë dollarë, kurse buxheti do të jetë 4 miliardë dollarë. Bode…
buxhet para te ardhura_opt

Dilemat e buxhetit 2013

Vonesa në miratimin e buxhetit konfirmon situatën aspak komode të financave publike. Cilët janë skenarët për shpenzimet, buxheti dhe borxhi Kalendari buxhetor nuk e favorizon në kohë qeverinë. Sipas planit,…
deficit borxh krize_opt

Prova e madhe e borxhit

Fondi Monetar Ndërkombëtar vjen në Tiranë, kur vendi po përjeton rënie të fortë ekonomike. Fokusi i negociatave dhe planet e buxhetit Situata me financat e vendit sa vjen dhe bëhet…

Këmbëngulja optimiste e qeverisë!

Publikohen shifrat e kuadrit të ri makroekonomik e fiskal 2013-2015 Qeveria i qëndron pritshmërive se rritja ekonomike për 2012-n do të jetë 4.3%, në një vit që kredia parashikohet të…

Sakrificat e borxhit

Qeveria detyrohet të shkurtojë 20 miliardë lekë nga buxheti për të frenuar rritjen e borxhit. Sektorët që preken dhe rekomandimet e FMN-së   Java e fundit e muajit qershor shton…

Skaneri i buxhetit

“Monitor” sjell një pasqyrë të projektit të buxhetit 2011. Krahasimet me vitin 2010, pritshmëritë porsa i përket realizimit të të ardhurave, shpenzimeve e deficitit.     Tashmë që buxheti i…