Jeni duke lexuar në: Fiskale

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« Qershor 2017 »
Hënë Martë Mërkurë Enjte Premte Shtunë Diel
      1 2 3 4
5* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit T1 - 2017 all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit T1-2017 all day
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
9* Femra dhe Meshkuj në Shqipëri 2017 all day
10 11
12* Anketa Tremujore e Forcave të Punës T1- 2017 all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Bilanci i pagesave all day
13* Tregtia me Pakicë T1 - 2017 all day
14* Statistikat Afatshkurtra T1 - 2017 all day
15* Treguesit e Krimeve T1 – 2017 all day
16* Tregtia e jashtme e mallrave sipas karakteristikave te ndermarrjeve 2016 all day
17 18
19* Tregtia e Jashtme Maj 2017 all day
20* Shqipëria në Shifra 2016 all day
21* Aksidentet rrugore Maj 2017 all day
22* Lëvizjet e shtetasve Maj 2017 all day
23 24 25
26 27* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
28* Treguesit Demografik T1 - 2017 all day
29* Lejet e Ndërtimit T1-2017 all day
30* Pozicioni i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Fluksi i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti Brendshëm Bruto T1 - 2017 all day
* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Agregatët monetarë all day
   
Punesim fason rrobaqepesi 1

Efekti ‘bumerang’

Rritja e pagës minimale nga qeveria pritet të japë efekte pozitive dhe negative. Nga njëra anë është biznesi, veçanërisht ai fason e prodhues, që thotë se do ndikohet negativisht. Sipas…
Gjykate-vendim

Milionat që rrezikojnë buxhetin

Vit pas viti përballjet ligjore të shtetit shqiptar me palë të treta në gjykatat ndërkombëtare po shtohen, duke u bërë shkak për një faturë serioze që vënë në rrezik financat…
paketa-fiskale

Tatimet: Ja kur bëhet bllokimi i llogarive bankare

Administrata tatimore, pasi vërteton përmbushjen e kushtit ligjor për pagesën e detyrimit, lëshon urdhër për zhbllokim të llogarive bankare (apo të masave të tjera). Urdhri i zhbllokimit zyrtarisht i dërgohet…
fiskale 8

Relacioni: Pse duhet projektligji

Në relacionin për projektligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Profesionit të rregulluar të Ekspertit Fiskal dhe Institutit të Ekspertëve Fiskalë”, thuhet se ky draft është i domosdoshëm, duke u nisur…
Fislake-legjislacion

Të gjithë kundër monopolit fiskal

Pas Dhomës Amerikane dhe asaj të Tregtisë dhe Industrisë, katër organizma të tjerë kanë kundërshtuar projektligjin “Për organizimin dhe funksionimin e Profesionit të rregulluar të Ekspertit Fiskal dhe Institutit të…
Tatimet

Tatimet forcojnë kontrollet

Keni deklaruar rënie të dukshme të xhiros, nuk keni lëshuar kuponë tatimorë, nuk keni transmetuar të dhënat ditore, apo keni punonjës të pasiguruar?! Atëherë jeni vënë në “radarin” e Tatimeve…
Gjykata administrative

Biznesi “mposht” shtetin

Numri i çështjeve që sot ndodhet në tavolinat e togave të zeza të Gjykatës Administrative është tejet i lartë. Është pothuajse e pamundur që të arrihet të përmbushet afati i…
Punesim 1

Humbësit dhe fituesit

Pas rreth katër vitesh, paga minimale në Shqipëri do të rritet. Vendimi do t’i takojë qeverisë sa i përket nivelit me të cilin do të rritet nëse do të jetë…
Deklarimet

Afron afati i vetëdeklarimeve, sa pak milionerë

Në datën 30 prill, përfundon afati që individët me të ardhura vjetore 2 milionë lekë t’i deklarojnë ato në Tatime, teksa gjithnjë e më shumë interesi për raportim po rritet.…
vasilika vjero

Shansi i vetëkorrigjimit

Të gjithë subjektet të cilët janë evidentuar nga Sistemi i Menaxhimit të Riskut si subjekte me rrezik, brenda muajit dhjetor, do të njoftohen elektronikisht për të bërë në mënyrë vullnetare…
Nikollaq Neranxi

Neranxi: Shtatë ligjet që vërtetojnë kapjen e shtetit

Nikollaq Neranxi, nga Shoqata e Tregtarëve thotë se, kohët e fundit janë miratuar së paku 7 ligje që shkojnë në favor të lobuesve për interesa të ngushta dhe janë kundër…
Korrupsion

Pafundësia e marrëzisë

Zvarritja për më shumë se tre vite e zbatimit të një ligji të ri për Lojërat e Fatit dhe tentativa për ta penguar atë nga një grup deputetësh është rasti…
A man doing his taxes using a calculator and pencil on a white background

Debati për politikat tatimore dhe treguesit e performancës

Ndërhyrjet e qeverisë duhet të mbështesin funksionimin e tregjeve, me qëllim që ato të forcojnë rritjen e shëndoshë ekonomike, duke ju dhuruar nxitës për të bërë plane biznesi, më saktë:…
monitor_debt_decrease

A do të ulet borxhi publik nën 70% të PBB-së?

Sipas të dhënave zyrtare nga Financat, stoku i borxhit publik arriti në fund të tremujorit të tretë në 69.77% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Por, a do të arrijë…
Posta-blerje online

Shqiptarët ndryshojnë stil

Tre muaj pas hyrjes në fuqi të ligjit, i cili uli pragun për blerjet online, operatorët postarë kanë konstatuar një tendencë në rënie. Ata theksojnë se kjo ka diktuar një…
Non-payment-of-wages

Si u përcaktua paga minimale

Në vitin 2009, Pakti Global i Punës, miratuar nga Konferenca Ndërkombëtare e Punës, për përgjigje me punë të denjë ndaj krizës, u bëri thirrje qeverive të konsiderojnë mundësi të tilla,…
punesimi

Biznesi, kundër rritjes së pagës minimale

Paga minimale, për efekt të kontributeve shoqërore, pritet të rritet me 13.6%, nga 22,000 lekë që është sot në 25,000 lekë. Këshilli Kombëtar i Punës, në mbledhjen e radhës, e…
Tatim i fshehur

Tjetër tatim i fshehur

Bizneset, kundër kufizimit të interesave që njihen si shpenzim i zbritshëm Një draft i Ministrisë së Financave për ndryshimin e ligjit të tatimit mbi të ardhurat që kufizon njohjen e…