Jeni duke lexuar në: Real Estate

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Normat e interesit all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
2 3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Vjetari Statistikor Rajonal all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
13 14
15 16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Publikim i dedikuar për Krimet all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27 28
29* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* GFS/IMF - Statistikat Finaciare të Qeverisë all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Vjetari Statistikor all day
* Ekonomia në Fokus all day
       

Të huajt po blejnë në bregdet

Të huajt vijojnë të mbajnë në lëvizje tregun e pasurive të paluajtshme në bregdet. Sipas agjencive kryesore në vend, arsyeja kryesore mbeten çmimet e lira, ndërsa blerësit kryesorë janë nga…

Tirana po bëhet më pak e përballueshme

Në raport me të ardhurat, sot është më e lirë të blesh një shtëpi në Amsterdam, Berlin, Stokholm, Bruksel, Athinë, sesa në Tiranë. Kryeqyteti i Shqipërisë renditet i pesti në…

Kërkesa është për vila të vogla dhe të mesme, çmimet në rritje

Flasin Juliana Nela, Broker RE/MAX Koncept dhe BesardRusi, Broker i RE/MAX Infinity   Në periferi të kryeqytetit kërkesa më e lartë është për vila të mesme dhe të vogla, pohon…

10% e tregut e orientuar drejt vilave. 5% e popullsisë mund t’i përballojë

Flet Jonian Antoni, administrator i Century 21   Dikur, vilat ishin të orientuara vetëm në zonat rurale të vendit. Por, së fundi është zgjuar interesi i shqiptarëve për të jetuar…

Vilat në bregdet, mund të krijohet stok në rast se nuk gjendet treg jashtë

Flet Dritan Caka, kryetar i Shoqatës Kombëtare së Ndërmjetësuesve të Pasurive të Paluajtshme   Kërkesa për vila në Tiranë, sipas kryetarit të NAREA-s, Dritan Caka, ka qenë në rritje. Sipas…

Vilat, si mundësi investimi. Nga qiradhënia te rishitja

Kthimi i investimit nga vilat, sipas Dritan Cakës, nga agjencia DevInf, është më i shpejtë se në çdo lloj pasurie të paluajtshme tjetër, madje edhe se dyqanet. Sipas Cakës, yield-i…

Vilat në bregdet, në kundërshtim me strategjinë e turizmit

Shqipëria, deri në vitin 2029, ka si strategji të saj zhvillimin e turizmit në katër shtylla kryesore, si Alpet, Tirana si qendër për konferencat, bregdeti për hotelet elitare dhe zhvillimi…

Vila MANIA

Në periferinë e kryeqytetit dhe në bregdet ka nisur mania e ndërtimit të vilave. Ekspertët e pasurive të paluajtshme, por edhe të turizmit, flasin për mbiofertë të tyre në bregdet…

Sfida për Kadastrën Fiskale

Flet Enton Duro, kreu i Drejtorisë së sapokrijuar të Taksës së Pronës dhe Pasurisë Shqipëria do të ketë gati një kadastër fiskale për të gjithë ndërtesat në territorin e saj…

Tre arsyet pse bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar nga taksa

Flet Alban Zusi, Kryetar i Shoqatës së Eksportuesve   Bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar tek taksa e re e ndërtesës për të paktën tre arsye, sipas kreut të Shoqatës…

Taksa e ndërtesës “befason” fermerët, do t’ju duhet të paguajnë mijëra euro

Hotelet me 5 yje, status special, janë kategoria e vetme e biznesit që përjashtohet nga taksa e ndërtesës. Kjo ishte një nxitje që qeveria vendosi ta jepte mes shumë të…

Taksë e re, mbi themele të vjetra

Qeveria “dorëzohet” në muajin e dytë të zbatimit të taksës së reformuar të ndërtesës duke deklaruar se viti 2018 do të shërbejë si fazë tranzitore dhe zbatimi i plotë nis…

Kredia për shtëpi, në lekë apo në euro

Nëse ke vendosur të blesh një shtëpi që kushton 75 mijë euro dhe banka të financon deri në 70% të shumës, pra 52,500 euro, dilema e shumëkujt është se në…

Tregu i deformuar

Ndërtimet e reja vijojnë punimet me shpejtësi në Tiranë, e cila ka marrë pamjen e një kantieri gjigant. Çmimet e larta të qendrës, për disa prej ndërtuesve, janë fiktive. Ndërsa…

Shqiptarët kanë shtëpitë më të vogla në Europë

Sipas anketës së Cilësisë së Jetës, të kryer nga Bashkimi Europian, Shqipëria është vendi me banesat me numrin më të ulët të dhomave. Të pyeturit në Shqipëri u përgjigjën se…

Paradoksi: Bankat pesimiste për zhvillimet në ndërtim, tregu po furnizohet nga burimet jo të ligjshme

Teksa tregu i pasurive të paluajtshme po rritet vrullshëm nga volumet e ndërtimeve të reja për banesa në Tiranë dhe rrethet kryesore të vendit, bankat tregtare po i shohin me…

Rriten qiratë e apartamenteve 1+1, ulen të vilave

Tirana, si qendër ekonomike e vendit, tërheq çdo vit qindra të huaj, të cilët vijnë kryesisht për punë. Të huajt në Tiranë janë ndër target-grupet e rëndësishme për tregun e…

Investimet në rritje në pasuritë e paluajtshme… edhe cash

Prej kohësh, sektori i pasurive të paluajtshme po përjeton një periudhë të mirë, si në segmentin e shitblerjeve, ashtu edhe në atë të qirave. Agjencitë e pasurive të paluajtshme flasin…