Jeni duke lexuar në: Kosova

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Normat e interesit all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
2 3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Vjetari Statistikor Rajonal all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
13 14
15 16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Publikim i dedikuar për Krimet all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27 28
29* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* GFS/IMF - Statistikat Finaciare të Qeverisë all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Vjetari Statistikor all day
* Ekonomia në Fokus all day
       

Qytetarët me mbi 3 miliardë euro kursime nëpër banka

Vlera e depozitave të klientëve në dhjetë bankat komerciale në Kosovës, deri në tetor të këtij viti ka arritur në mbi 3 miliardë euro, ka bërë të ditur Banka Qendrore e…

ContourGlobal: “Kosova e Re” ndërtohet edhe pa mbështetjen e Bankës Botërore

Qeveria e Kosovës dhe kompania fituese për ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re”, "ContourGlobal", thonë se nuk do të zmbrapsen nga realizimi i projektit, pavarësisht deklaratave të përfaqësuesve të Bankës…

Ligji “problematik” për financimin e partive politike

Transparenca rreth financimit të partive politike ka qenë dhe mbetet një prej ngecjeve të vazhdueshme të Kosovës, që është evidentuar gati se në të gjitha raportet e progresit të Komisionit…

Rritet importi i mishit nga Belgjika

Duke u bazuar në të dhënat zyrtare të Doganës së Kosovës thuhet se që nga janari i këtij viti e deri më tash sasia e mishit të importuar kap sasinë…

Barna ilegale nga Serbia vazhdojnë të shiten në Kosovë

Në Kosovë vazhdojnë të qarkullojnë ilegalisht barna nga Serbia, të cilat konsiderohet se janë të rrezikshme për shëndetin e qytetarëve. Vetëm këtë vit oficerët doganorë kanë hasur në mijëra pako…

Operatorët e telefonisë preferojnë shtyrjen e zbatimit të kodit +383

Relacionet e operatorëve të telefonisë mobile në Kosovë, Vala dhe IPKO me operatorët ndërkombëtarë, po shihen si sfidë për fillimin e zbatimit në tërësi të kodit telefonik të Kosovës +383.…

Posta e Kosovës në gjendje të vështirë financiare

Dita Botërore e Postave festohet çdo vit më 9 tetor, në përvjetorin e themelimit të Bashkimit Postar Universal (UPU), në vitin 1874 në kryeqytetin zviceran, Bernë. Ajo ishte shpallur Dita…

Të ardhurat për frymë në Kosovë, më të ulëtat në rajon

Republika e Kosovës vazhdon të ketë vlerat më të ulëta të Bruto Produktit Vendor (BPV) për kokë banori, krahasuar me vendet e rajonit. Sipas të dhënave të fundit të Agjencisë…

Perspektiva ekonomike po cenohet nga paqëndrueshmëria politike

Banka Botërore në raportin e saj të fundit për ekonominë në Ballkanin Perëndimor, ka vënë në pah se Kosova në vitin 2018, do të ketë rritje ekonomike prej 4.2 për…

Në hall për të gjetur punëtorë

Një vend ku papunësia arrin normën e rreth 30 për qind, e kompanitë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë mund të tingëllojë si paradoks, por kjo po e përcjell Kosovën muajve të…

Rriten aplikimet për t’u punësuar jashtë Kosovës

Mesatarisht 65 qytetarë në ditë u drejtohen kompanive që merren me përgatitjen e stafeve profesionale për punësim jashtë vendit. Numri më i madh i kërkesave bëhet për sektorët e sistemit…

Miratohet liberalizimi i tregut të kontrolleve teknike

Komisioni për Zhvillim Ekonomik i Kuvendit të Kosovës ka vendosu të martën që bashkë me bartjen e automjetit kur shitet të bartet tek pronari i ri edhe regjistrimi i mbetur.…

Kompanive të mëdha po u ikin punëtorët

Marrëveshja, të cilën Kosova e firmosi me Gjermaninë për punësim sezonal të kosovarëve, duket se do t’i lërë kompanitë kosovare pa punëtorë. Të hënën në një konferencë për medie kryetari…

Kosova ka humbur mbi 24 mijë vende pune

Punësimi sezonal i qytetarëve të Kosovës, në vendet perëndimore po i kushton Kosovës me humbje të fuqisë punëtore, raporton “zëri.info”. Që nga tre mujori i tretë i vitit 2017, Kosova…

Rrezikojnë të mbesin pa punë, protestojnë rreth 100 punëtorë të ‘Autotransporti’-t

Rreth 100 punëtorë të kompanisë “Autotransporti” rrezikojnë të mbesin pa punë. Kjo për shkak se transportin e punëtorëve të KEK-ut, të cilin deri më tani e ka bërë kompania “Autotransporti”,…

Rritet numri i kredimarrësve

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka njoftuar se borxhi i ekonomive familjare vazhdoi trendin rritës. “Borxhi i brendshëm ndaj sektorit bankar ka shënuar rritje prej 12.7 për qind, ndërsa…

Punëkërkuesit nga Kosova përgatiten për tregun evropian

Një numër i madh i punëkërkuesve në Kosovë po aftësohen për profesione të ndryshme, të cilat ofrohen nga Agjencia e Punësimit. Punëkërkuesit kanë mundësinë të zgjedhin rreth 37 profesione të ndryshme.…

Prokuroria ‘hesht’ karshi dëmtuesve të buxhetit

Veteranët “e rremë” nuk janë të vetmit që po e dëmtojnë buxhetin e shtetit. Miliona euro i kanë kushtuar shtetit gabimet e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS), duke…