Jeni duke lexuar në: Menaxhim

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« Qershor 2017 »
Hënë Martë Mërkurë Enjte Premte Shtunë Diel
      1 2 3 4
5* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit T1 - 2017 all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit T1-2017 all day
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
9* Femra dhe Meshkuj në Shqipëri 2017 all day
10 11
12* Anketa Tremujore e Forcave të Punës T1- 2017 all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Bilanci i pagesave all day
13* Tregtia me Pakicë T1 - 2017 all day
14* Statistikat Afatshkurtra T1 - 2017 all day
15* Treguesit e Krimeve T1 – 2017 all day
16* Tregtia e jashtme e mallrave sipas karakteristikave te ndermarrjeve 2016 all day
17 18
19* Tregtia e Jashtme Maj 2017 all day
20* Shqipëria në Shifra 2016 all day
21* Aksidentet rrugore Maj 2017 all day
22* Lëvizjet e shtetasve Maj 2017 all day
23 24 25
26 27* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit Maj 2017 all day
28* Treguesit Demografik T1 - 2017 all day
29* Lejet e Ndërtimit T1-2017 all day
30* Pozicioni i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Fluksi i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti Brendshëm Bruto T1 - 2017 all day
* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Agregatët monetarë all day
   
desperate-leader

Pushteti dhe lumturia nuk ecin gjithmonë bashkë/ Ka edhe CEO të dëshpëruar

Të jesh lider nuk është e lehtë. Ashtu si edhe çdo gjë tjetër, edhe rrugëtimi drejt suksesit i ka të dyja anët e medaljes. Jo gjithmonë të kesh pushtet do…
Demtime ne tru

Studimi/ Pushteti shkakton dëmtime në tru

Kam intervistuar ndoshta rreth 100 CEO dhe, me pak përjashtime, konstatimi im ka qenë se CEO-t, veçanërisht në kompani të mëdha, priren të jenë më egoist, kanë besim të tepruar…
Tete ore pune

Pse 8-orëshi i punës nuk funksionon

Dita e punës 8-orëshe është një qasje e vjetër dhe joefektive për të punuar. Nëse doni të jeni sa më produktiv, ju duhet të hiqni dorë nga kjo mënyrë e…
Puna pa pagese

4 rastet kur duhet të pranoni të punoni falas, që do t’ju ndihmojnë të nisni karrierën tuaj

Duke qenë një shkrimtare, marr email-e të tilla thuajse çdo ditë: “Ne nuk i paguajmë shkrimtarët tanë, por ju do të fitoni shumë duke shkruar për ne”. Nëse jeni një…
CEO

Nëse je CEO, duhet të kesh patjetër këto cilësi

Zakonisht kur njerëzit dëgjojnë titullin CEO, ata mendojnë automatikisht për një njeri me aftësi sipërmarrëse të mëdha, një drejtues të zotin, si p.sh., Steve Jobs apo Travis Kalanick. Sipas një…
negative traits_insecure leader

5 cilësi negative të liderëve të pasigurt

Shumë drejtues nuk e kuptojnë sesa shumë pasiguritë e tyre ndikojnë në mënyrën sesi ata drejtojnë kompaninë në të cilën janë në krye. Shumë prej atyre personave që gjatë karrierës…
Respekti

Studimi: Respekti, e vetmja gjë që punonjësit kërkojnë nga liderët e tyre

Në një studim të fundit të publikuar në Harvard Business Review, rreth 20 mijë punonjës në të gjithë botën thonë se është një gjë që liderët duhet të demonstrojnë. Po…
Hate my boss

Si të silleni nëse e urreni drejtuesin tuaj?

Udhëheqësit janë në një presion të madh për të arritur suksesin dhe për të krijuar ekipe të mira punë duke analizuar me kujdes punën e tyre dhe duke u dhënë…
successful business

Këshilla si të drejtojmë një biznes sa më të suksesshëm

Çdo kompani e ka përckatuar vetë rrugën e suksesit dhe të arritjeve të saj, porn ë mënyrë të tillë që ajo të vazhdojë në këtë rrugë dhe të avancojë akomë…
Happy people at work

Doni të krijoni marrëdhënie? Gjeni mënyra si të qeshni së bashku

Humori dhe të qeshurat mund të jenë instumente jashtëzakonisht efektive në vendin e punës. Një studim nga Harvardi dhe nga Universiteti i Pensilvanisë gjeti se njerëzit që ishin në gjendje…
Shef i mire

5 gjëra që drejtuesit më të mirë ua thonë punonjësve çdo ditë

Për drejtuesit e mëdhenj, komunikimi është në krye të prioriteteve. Amanda Augustine, eksperte karriere në TopResume, thotë se drejtuesit më të mirë flasin me punonjësit e tyre rregullisht dhe e…
CV

10 shprehje që nuk duhet t’i shkruani kurrë në CV-në tuaj

1.Jam i zgjuar / ekspert / strategjik etj. 2.Jam një guru / ekspert 3.Jam më i miri në botë në atë që bëj 4.Kam punuar për kompani të mëdha 5.Kam…
get motivation

Si të qëndrojmë të motivuar edhe atëherë kur lodhja mund të triumfojë

Motivimi është një prej elementeve më të rëndësishme gjatë një procesi pune dhe të jesh i motivuar, sidomos gjatë periudhave super të ngarkuara, atëherë kur stresi dhe lodhja mund të…
public speaking

Makthi i të folurit në publik, këshilla si ta kalojmë këtë frikë

Të folurit në publik është një prej frikave që e kanë një numër i madh njerëzish, madje ka edhe nga ata që shkojnë gjer në ekstrem dhe e vendosin atë…
Punonjes te lumtur

4 mënyra për të nxitur lumturinë në mjedisin e punës

Statistikat kanë treguar herë pas here se punonjësit e lumtur janë më shumë produktivë dhe të suksesshëm në punën e tyre. Personat që merren me shitje, kur janë të lumtur,…
Respekt

4 gjëra nga të cilat duhet të hiqni dorë nëse doni t’ju respektojnë në punë

Kur bëhet fjalë për të qenë të lumtur, studimet thonë se të kesh ndikim dhe të fitosh respektin e të tjerëve vlen më shumë se paratë. Në një studim të…
A team of young people in a modern office is discussing their project. The group consists of two men and two women, one of the is pointing at some papers while the others pay attention.

Si të bëni përshtypje të mirë në punën tuaj të re

Ditët e para në një mjedis të ri në punë nuk kanë shumë ndryshim nga minutat e para të një takimi me dikë që nuk e keni takuar kurrë më…
fired

5 arsyet më të shpeshta se përse punonjësit pushohen nga puna

Më poshtë do të lexoni disa prej arsyeve më të shpeshta se përse njerëzit pushohen nga puna: 1.Vjedhja Ky është një prej veprimeve më ofenduese dhe më të rënda që…