Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në Fokus all day
* GFS/IMF - Statistikat Financiare të Qeverisë all day
3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
6* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11* Taksat Mjedisore all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
12 13 14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Treguesit e Shëndetit Publik all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
28 29
30* Huatë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
* Buletini i Statistikave Fiskale të Qeverisë all day
* Ekonomia në Fokus all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Buletini i Borxhit Publik all day
* Regjistri i Borxhit Publik all day
         

Si të kuptoni nëse të punuarit në mënyrë të pavarur është ajo çka ju duhet

Të punuarit nga shtëpia ka avantazhet e saj, sidomos nëse do të marrin si referencë punonjësit të cilët ndihen të mbingarukuar dhe të pavlerëësuar. Por përpara se të venodsni që…

11 arsye pse punonjësit më të aftë qëndrojnë në një kompani

Ju keni punësuar njerëz të talentuar. Tani është koha të lexoni 11 arsyet kryesore se pse ata qëndrojnë… Mbajtja e njerëzve më të aftë është çelësi për produktivitetin në një…

4 gjëra që duhet të bëni çdo mëngjes për të qenë më shumë produktivë

Mënyra se si e nisni ditën tuaj mund ta ndryshojë gjithë vazhdimin e saj. “Nëse e filloni ditën me kaos, kështu do të vijojë dhe pjesa tjetër e ditës”, thotë…

Si të shkoni në harmoni me kolegët dhe shefin tuaj

Kimia nuk është e rëndësishme vetëm në takime. Ajo luan gjithashtu një rol të madh në marrëdhëniet në punë dhe në mënyrën se si e zhvilloni vetë punën, duke përfshirë…

Si të shndërroni pasionin tuaj në një karrierë të mirëfilltë

A jeni të lodhur duke bërë ditë pas ditë një punë të cilën nuk e pëlqeni, por që fatkeqësisht jeni të detyruar sepse nuk keni zgjidhje tjetër? Sipas një studimi…

Strategji, për të rekrutuar punonjësit e duhur

Shprehja e famshme “ merrni të gjithë kohën e nevojshme për të punësuar dikë dhe mos u mendoni dy herë për ta pushuar atë” ëshë një prej shprehjeve më kuptimplota…

Qytetet më të pëlqyera për të punuar nga punonjësit me kontratë

Sipas një sondazhi të ri, Londra është vendi numër 1 ku punonjësit me kontratë do të dëshironin të punonin. Më shumë se një e pesta (22%) e të intervistuarve thanë…

5 leksione që Kupa e Botës mund t’u mësojë sipërmarrësve rreth biznesit

Kupa e Botës është më shumë se një ngjarje sportive; është një moment botëror që vjen një herë në katër vjet dhe merr vëmendjen si të tifozëve më të zjarrtë…

Studimi: Pjesa më e madhe e stresit në punë vjen nga kolegët e tmerrshëm

Nëse bashkëpunëtorët apo kolegët ju ngrenë nervat më shumë se çdo gjë tjetër, ju nuk jeni të vetëm në këtë frustrim. Një studim nga Instituti Amerikan i Stesit gjeti se…

Kur është momenti i duhur për të përfituar një rritje në detyrë

Vendosni veten tuaj në radarët e drejtuesve Askush nuk përfiton një rritje në detyrë nëse rri në hije. Ju duhet të siguroheni që puna juaj të shihet nga drejtuesit tuaj.…

4 strategji për të mposhtur frikën e dështimit

Frika ndaj dështimit mund të jetë pengesa juaj më e madhe, edhe nëse bëhët fjalë për diçka që ju e bëni me dëshirë apo e keni pasion. Sipas Suzy Kassem,…

Më mirë më pak para se një kulturë e keqe pune!

Punonjësit vlerësojnë kulturën e punës më shumë se sa paratë   7 në 10 profesionistë do të refuzonin të punonin në një kompani me emër, nëse kjo do të nënkuptonte…

10 tregues se shefi juaj është menaxher – por jo një Lider!

“Cili është ndryshimi mes menaxhimit dhe udhëheqjes?” Ja një përgjigje e thjeshtë: Menaxhim do të thotë t’i mbikëqyrësh punonjësit për t’u siguruar se bëjnë atë që duhet të bëjnë. Koncepti…

Kampionati Botëror i Futbollit, një vrasës i produktivitetit?

(Drejtuesit e kompanive duhet ta përqafojnë Botërorin për të përmbushur objektivat e tyre...)   Çdo katër vjet, ndërkohë që tifozët e futbollit përgatiten për të ndjekur Kupën e Botës, në…

Si të rrisni produktivitetin

Të zgjohesh në mëngjes një orë më herët dhe ta shtrytëzosh në mënyrën më të mirë të mundshme atë kohë, do t'ju rezultojë në mënyrë shumë pozitive, sidomos në drejtim…

A vijnë punonjësit tuaj me dëshirë në punë? Nëse jo, ndiqni 6 strategjitë e mëposhtme

Një produkt apo një shërbim i mirë është i mrekullueshëm, por të pasurit e talenteve në stafin tuaj është forca me anë të së cilës ju dhe kompania juaj do…

10 faktorë që ndikojnë negativisht te produktiviteti në punë. Mos i nënvlerësoni!

Produktiviteti është diçka që shumë punëmarrës e kërkojnë nga punonjësit e tyre aktualë dhe ata të rinj. Nëse punonjësit janë produktivë, kompanisë i kushton më pak për të marrë të…

7 arsye se pse duhet t’i paguani punonjësit me paga më të larta se mesatarja

Pagat e punonjësve janë një vendim i rëndësishëm që merret nga drejtuesit e kompanisë dhe përgjegjësit e Burimeve Njerëzore. Janë shumë faktorë që duhet të merren në konsideratë: fitimet e…