Jeni duke lexuar në: Sipërmarrje

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


reklamat

Tregu i reklamave në krizë

Pasi i “joshën” reklamuesit me më shumë oferta në 2014-n, që gjithsesi nuk arritën të shtojnë të ardhurat për televizionet kryesore dhe shtypin e shkruar, tregu i mediave duket se…
lidhja

Si të ndërtojmë një reputacion pozitiv për kompaninë

Studimet kanë zbuluar se prania në internet e kompanisë gjason të përfaqësojë përshtypjen e parë që një kandidat krijon në lidhje me kompaninë. Kjo përfshin faqen zyrtare, si dhe të…

Rënia e të vegjëlve

Pse firmat e vogla janë më pak të mrekullueshme sesa mendonit     Njerëzit e kanë të vështirë që të pëlqejnë bizneset, në momentin që ato rriten përtej një madhësie…

Kriza, ndërtimi një investim i sigurt

Ndoshta falë krizës së borxheve dhe turbullirave në tregjet financiare është kthyer përsëri në modë një mënyrë investimi paksa e vjetruar: kursimet për ndërtimin e shtëpive. “Arkat private të kursimeve…

Itali: “Sa mirë të jesh i vogël” nuk vlen më

Rruga që kalon nga Reggio Emilia në Bolonjë të Italisë është shtëpia e markave më të njohura të makinave: “Ferrari” dhe “Ducati”, “Maserati” dhe “Lamborghini”. Përreth tyre ka me dhjetëra…

Barometri i CEO-ve

  Për sipërmarrësit shqiptarë, gjëja më e rëndësishme në menaxhimin e kompanisë është reduktimi i kostove. Ky është një nga vlerësimet nga studimi i kryer nga grupi “Pendl & Piswanger”,…

Gjeneratat e drejtuesve

Ata janë drejtues që i përkasin brezave të ndryshme. Filozofitë që ndjekin gjithashtu janë të ndryshme. Të përbashkët kanë ambicien për të ecur përpara   Nga Elona Bedalli   Në…

Krijimi i kompanive në kohë recesioni

Lista e kompanive që janë themeluar gjatë cikleve të rënies ekonomike është e gjatë dhe e ndryshme, shkruan “The Economist”. Ajo përfshin “General Motors”, “AT&T”, “Disney” dhe “MTV”, të gjitha…