Jeni duke lexuar në: Shtypi Ekonomik i Ditës

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në Fokus all day
* GFS/IMF - Statistikat Financiare të Qeverisë all day
3 4 5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
6* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
11* Taksat Mjedisore all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
12 13 14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Treguesit e Shëndetit Publik all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Statistikat e Krimeve all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
28 29
30* Huatë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
* Buletini i Statistikave Fiskale të Qeverisë all day
* Ekonomia në Fokus all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Buletini i Borxhit Publik all day
* Regjistri i Borxhit Publik all day
         

Rënia e besimit në ekonomi, bizneset: Ndikoi skema e TVSH-së dhe paratë e pista

Bizneset prodhuese thonë se rënia e besimit në ekonominë shqiptare përgjatë muajve të fundit lidhet me përfshirjen në skemën e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar të biznesit të vogël, e…

Barra e rëndë e faturave, 34% e familjeve shqiptare vështirësi për të paguar dritat dhe ujin

Faturat e shërbimeve publike janë një barrë e rëndë për shumë familje shqiptare, duke vënë në vështirësi financiare mbi një të tretën e popullsisë. “Pagova dritat, uji s’ka ardhur, vjen…

Mbyllja e kumarit, afati nuk shtyhet

Sipas ligjit, nga 1 janari i vitit 2019 nuk do të lejohet që subjektet e lojrave të fatit ta ushtrojnë veprimtarinë e tyre pranë institucioneve fetare, shkollave, kopshteve dhe unversiteteve.…

3 vendime të konkurrencës rekomandojnë uljen e tarifave të “TIA”

“Tregu po futet në stanjacion, tarifat të orientohen drejt kostove” Autoriteti i Konkurrencës ka vlerësuar që në një vendim të datës 24 Dhjetor të vitit 2015 se koncesioni i aeroportit…

Koncesionet, 78 milionë euro në 2017-n. Pagesat, vetëm për 3 kompani

Shqiptarët paguan mbi 78 milionë euro gjatë vitit të kaluar vetëm për 3 kompani koncesionare, që kryejnë shërbime monopol të mbrojtura me kontrata qeveritare. Të dhënat zyrtare nga bilancet e…

Biznesi i vogël, sprova e TVSH-së

Brenda 16 korrikut, mbi 11 mijë biznese të vogla duhet të deklarojnë për herë të parë Tatimin mbi Vlerën e Shtuar për periudhën prill-qershor 2018. Eksperti kontabël Bujar Bendo shpjegon…

Fierza në kuotat maksimale; Reshjet e qershorit shtuan prurjet

Liqeni i Fierzës ndodhet pranë kuotës maksimale për shkak të reshjeve gjatë muajit qershor. Prej katër muajsh ka qëndruar në 296 metra, me luhatje të pandjeshme plus-minus 50 centimetra ndërkohë…

Energji nga dielli, në 2019 vihen në punë impiantet e para në Shqipëri

Qeveria ka rritur kapacitet e ofruara për investitorët privatë për të ndërtuar impiante të energjisë diellore. Çmimi i blerjes është i garantuar 100 euro për megavat dhe kjo zgjat për…

Lekun e forcoi narko-euro?! BSH nis të blejë sërish euro në treg

Banka e Shqipërisë ndërhyri sërish këtë të hënë në treg duke blerë euro për të mos lejuar dobësimin e monedhës europiane ndaj lekut. Shuma e blerë është konfidenciale, por ndërhyrja…

Hahn: Të hapen negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë

Komisioneri i BE-së për zgjerimin, Johannes Hahn i bën thirrje BE të hapë negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë. Rajoni i Ballkanit Perëndimor ka nevojë për një sinjal pozitiv…

Rikualifikimi i diplomës ul pagat dhe kthen në bankat e shkollës 4 mijë infermierë

Në maj infermierët e diplomuar mes viteve 2002-2006 në Universitetin e Mjekësisë morën një njoftim nga zyra e burimeve njerëzore në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza, e cila u bënte…

100 euro në vit për çdo pajisje, zbulohen tarifat për koncesionin e karburanteve

Një ditë më parë Këshilli i Ministrave miratoi një bonus me 10% të pikëve për kompaninë “Noa Control”, e cila ka bërë një ofertë të pakërkuar për të marrë me…

Shkodër, domatet hidhen pa u shitur. Mungon tregu për fermerët

Fermerët e zonës së Nënshkodrës po i hedhin prodhimet për shkak të mungesës së tregut.   Lush Doçi, kryeplaku i fshatit Kosmac, ka dy dynymë sera, të gjitha të ngritura…

OSHEE në situatë të vështirë financiare

Nuk paguan dot faturat e investimeve, KESH-it dhe kredinë e CEZ. Operatori i shpërndarjes së energjisë elektrike, OSHEE, është në situatë të vështirë financiare, një fakt ky qe e pranon…

BE-BERZH, 100 mln euro për turizmin. Përfitojnë bizneset e vogla shqiptare

Bashkimi Europian dhe BERZH do të nisin një program investimesh prej 100 milionë eurosh në zonat turistike të Shqipërisë. Zëvendëspresidenti i BERZH-it deklaroi në Tiranë se, nga ky fond do…

10 milionë euro pasuri të krimit të sekuestruara

Afërsisht 10 milionë dollarë është vlera e pasurive të sekuestruara të dyshuara se rrjedhin nga paratë e pista në Shqipëri. Pasuritë e sekuestruara i përkasin investimeve në biznese e resorte…

Euro rinis rënien; BSH bleu 118 milionë euro, kredi të BERZH

Banka e Shqipërisë ka blerë të paktën tre herë euro në treg të lirë për të mos lejuar zhvlerësimin e monedhës europiane ndaj lekut. Top Channel ka mësuar se vetëm…

Koncesioni i HEC-it në Kalivaç, shpallen fituesit, do investojnë 125 milionë euro

Hidrocentrali i Kalivaçit do të ndërtohet me koncesion nga bashkimi mes kompanisë turke “Ayen Enerji” dhe asaj shqiptare “Fusha SH.P.K”. Pas mbylljes së tenderit në tetor të vitit të kaluar,…