Jeni duke lexuar në: Te Fundit nga Vendi

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Tregu i Punës all day
4* Tregues të shëndetit financiar all day
* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Treguesit Kryesorë Makroekonomik all day
5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Rezultatet e Anketës së Arsimit të të Rriturve all day
11 12 13
14* Treguesit Demografik all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Shqipëria në Shifra all day
25* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26 27
28* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
29* Lejet e Ndërtimit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim - kreditimit all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Turizmi në Shifra all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
* Projektligji i Buxhetiti Faktik paraqitur në Kryeministri all day
     

Raporti i shpërnguljes së popullsisë botërore, 3500 shqiptarë lëvizën në 2017

Numri i njerëzve në të gjithë botën, të cilët janë detyruar të shpërngulen nga shteti i tyre si pasojë e luftës apo dhunës, ka arritur një rekord të ri, në…

Skenari alarmues i FMN-së për borxhin: Mund të arrijë në 80 % të PBB-së më 2020

FMN lajmëron se Shqipëria nuk ka mundur të mbajë angazhimet për uljen e borxhit publike. Sikur situata të mirëmenaxhohet dhe të gjithë treguesit makro të jenë në ekuilibër borxhi i…

Raporti i pabarazisë; Arsimi i lartë në Shqipëri vetëm për “të pasurit”, me e përkeqësuara në rajon

Arsimi i lartë në vendet e Ballkanit është një mundësi që mund ta shfrytëzojnë më së shumti ata që kanë të ardhura të larta, teksa në Shqipëri të varfrit e…

Prodhimi i energjisë në 2017, 35.5% erdhi nga HEC-et private me koncesion, ja më të mëdhenjtë

Kaskada e Drinit vijon të mbetet “zemra” energjetike e Shqipërisë por futja në punë e disa hidrocentraleve private që janë ndërtuar nën kontrata koncesionare ka ndryshuar disi raportin e varësisë,…

Transparenca për tarifat , AKEP detyron kompanitë t’i publikojnë 15 ditë para hyrjes në fuqi

Tarifat që vendosen nga sipërmarrësit në tregun e komunikimeve elektronike duhet të jenë transparente dhe të publikohen jo më vonë se 15 ditë nga data e hyrjes në fuqi. Është…

Ahmetaj për taksën e pronës: Bashkitë që nuk zbatojnë në kohë metodologjinë e re të përdorin të vjetrën

Bashkitë që nuk aplikojnë dot menjëherë metodologjinë e re të taksës së pronës mund të vijojnë të punojnë me të vjetrën gjatë 2018 duke e konsideruar si një fazë tranzitore.…

FMN rekomandon rritjen e taksave mbi naftën, tatimin e pagës nga zero

Në kushtet kur borxhi publik nuk po frenohet sipas zotimeve që qeveria mori në fillim të mandatit të parë për ta çuar treguesin 60 për qind para 2020, Fondi Monetar…

Euro zbret sërish në nivelin më të ulët në 10 vite, eksportuesit në panik

Monedha e përbashkët ka vijuar tendencën rënëse edhe gjatë ditës së sotme, duke arritur sërish në nivelin më të ulët në 10 vite, që nga shkurti i vitit 2009. Sipas…

Situata e PPP-ve del jashtë kontrollit, FMN: Po fusin buxhetin në zonën e rrezikut

Gjatë dekadës së fundit, Shqipëria ka përdorur në mënyrë aktive PPP-të për të lehtësuar investimet publike. Deri në mes të vitit 2017, ishin nënshkruar më shumë se 200 kontrata të…

INSTAT zbulon sëmundjet “vrasëse”: Shqiptarët po vdesin nga zemra, goditjet në tru dhe tumoret, në rritje në 2017-n

INSTAT ka publikuar të dhënat për numrin e vdekjeve në vitin 2017, ku rezulton se ato kanë qenë në rritje. Dy faktorët kryesorë që shkaktojnë vdekjet më të mëdha janë…

Spanjollja Economista: “Kanioni i Madh i Kolorados Shqiptare”, një aventurë me të kaluarën komuniste

Natyra e bukur e Shqipërisë tërheq gjithnjë e më shumë ‘tifozët’ e aventurës dhe të pasionuarit e aktiviteteve që japin adrenalinë si rafting, një sport për t’u dashuruar, që mund…

FMN kritikon Shqipërinë: Borxhe dhe kredi me probleme të larta, mjedis i vështirë për biznesin, jo përjashtime tatimore

Bordi Ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka dhënë konkluzionet e raportit të parë të programit të post monitorimit për Shqipërinë. Raporti, ndonëse konstaton rritje ekonomike, është mjaft kritik dhe…

Dyfishohen detyrimet që shteti ka ndaj bizneseve, arrijnë në 205 milionë euro

Në vitin 2017 janë krijuar 13.5 miliardë lekë (104 milionë euro) detyrime të reja të papaguara të shtetit ndaj bizneseve. Në total, përfshirë edhe detyrimet ekzistuese deri në fund të…

Tatimet, si të përfitoni zbritjen e TVSH-së së paguar fermerit

E drejta e zbritjes së TVSH-së së paguar fermerit, nga blerësi person i tatueshëm, lind dhe ushtrohet sipas përcaktimeve të ligjit. Kompensimi, që personi i tatueshëm, blerës, i ka paguar…

Friedrich Ebert: Pabarazia në Ballkan u rrit nga kapja e shtetit dhe korrupsioni, të ndëshkohen fajtorët

Teksa bota e zhvilluar po vuan nga rritja e pabarazisë për shkak të zhvillimeve teknologjike dhe pagesat e larta që japin zhvillimet në fushë ndaj një numri të pakët personash,…

Marrëveshja me CEZ, qeveria pagoi 21 milionë euro në 2017, kësti i fundit këtë gusht

Qeveria pritet që të mbyllë këtë vit pagesat ndaj çekëve të CEZ  sipas një marrëveshje të arritur pas negociatave në vitin 2014 çka u shoqërua me tërheqjen përfundimtare të palëve…

Rrugët dytësore nyja Milot, ARRSH tender 10 milionë euro, ja ndërhyrjet që parashikohen

Autoriteti Rrugor Shqiptar ka hapur një tjetër procedurë prokurimi lidhur me rrugët dytësore në nyjën Milot. Referuar dokumenteve të këtij institucioni bëhet e ditur se fondi limit i vënë në…

Euro e nis javën në rënie, zbret në 127 lekë; Kërcen dollari në nivelin më të lartë që nga janari

Monedha e përbashkët e ka nisur javën me rënie, duke zbritur në 127.04 lekë, 0.13 lekë më pak se në fund të javës së kaluar, sipas kursit zyrtar të Bankës…