Çfarë ndodh në internet në një minutë?

17/05/2018 4:21 PM 0 komente

Infrografiku nga Lori Lewis (zv.president) dhe Chadd Callahan (drejtues i programacionit dixhital) të kompanisë amerikane Cumulus Media tregon aktivitetin që ndodh në një minutë në platforma të ndryshme si Facebook apo Google në një interval prej 60 sekondash.

Numrat e këtyre shërbimeve janë kaq të mëdhenj saqë mund të tregohen vetëm duke përdorur një shkallë prej 60 sekondash.

Më poshtë janë disa shifra kyç të ridimensionuara në bazë mujore, për kënaqësi…

– 42.033.600.000 hyrje në account e Facebook
– 159,840,000,000 kërkime në Google
– 1.641.600.000.000 mesazhe të dërguara në WhatsApp
– 8.078.400.000.000 email-e të dërguara

Në bazë vjetore këto të dhëna do të ishin edhe më befasuese, me diçka rreth 100 trilionë email-e të dërguara.

Më poshtë tregohet se çfarë ka ndodhur në dy vitet e fundit në internet:

 

Burimi: Infodata, Il Sole 24 Ore

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of