Dështimi i buxhetit të Spanjës po çon drejt zgjedhjeve të parakohshme

14/02/2019 9:00 AM 0 komente

Qeveria socialiste e Spanjës rishikoi planet e saj të buxhetit të bllokuar të mërkurën, duke ngritur mundësinë që zgjedhjet e menjëhershme të zhvillohen në vend. Tregjet reaguan, megjithëse në një mënyrë relativisht të hutuar, në krahasim me ndikimin që ka pasur trazirat e tjera politike në të kaluarën, por sytë do të drejtohen sot në Madrid për disa qartësi në rrugën përpara, veçanërisht nëse kjo do të përfshijë zgjedhje të parakohshme. E gjithë kjo, sikurse nacionalizmi katalanas vazhdon të tregojë ndikimin e saj në vend.

Separatistët katalanas hodhën poshtë propozimin e kryeministrit Pedro Sanchez pasi qeveria refuzoi të diskutojë të drejtën e rajonit për vetëvendosje. Ata votuan me konservatorët, përkundër mendimeve të tyre të ndryshme.

Z. Sanchez, në pushtet që nga qershori, do të njoftojë një datë për votim pas një takimi të kabinetit të premten. Buxheti i qeverisë u refuzua nga 191 anëtarë nga parlamenti me 350 vende, me vota nga Partia Popullore (PP) dhe Ciudadanos si dhe separatistët katalanas.

 

* Marrë nga BBC

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of