Jeni duke lexuar në: Editoriali Monitor

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Industria e këpucëve drejt një profili tjetër

Industria e prodhimit të këpucës në vend, që zotëron rreth 20% të totalit të eksporteve, me 480 milionë euro në vit, po përfshihet në një cikël të ri…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« April 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21
22 23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Turizmi në Shifra all day
25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
26* Ekonomia dhe buxheti all day
* Llogaritë e flukseve të materialeve mjedisore all day
27 28
29 30* Huatë all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Normat e interesit all day
* Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia ne fokus all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistikat e Transportit all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Statistikat e Krimeve all day
         

Welcome…, in Somalia

Ribotimi i një editoriali është pothuaj i paprecedentë. Por ne jetojmë në Tironë... Dy vjet më parë, kur ndodhi vjedhja e parë me armë e ngarkesës së parave të bankave,…

Dembelë apo punëtorë, apo…

Një raporti fundit i Bankës Botërore na shokoi pak në fillim, kur na tregoi se ne shqiptarët dukemi ndër më dembelët mes popujve, pasi një individi aftë për punë (15-65…

Destinacioni i padëshiruar

Ajo që pritej, ndodhi. Rritja ekonomike e regjistruar në tremujorin e fundit të vitit të kaluar, përkatësisht stacionin e fundit në garën vjetore të ekonomisë vendore, është më e ulët…

Nevoja për një pakt

Kriza politike aktuale do të ketë një fund. Është shpejt për të gjykuar përmasat dhe kohëzgjatjen por, gjithsesi, si çdo krizë që lind dhe mbaron, edhe kjo do të ketë…

Në demokraci, opozita nuk tenderohet nga qeveria

Kjo Rilindja jonë e vonuar do të mbahet mend gjatë, si pushteti që kërkoi ta zhvlerësojë politikën nga roli parësor që ajo duhet të ketë, për t’u dhënë përgjigje e…

Parajsa e padijes

Disa vite më parë, veçanërisht kur Greqia ishte në valën e madhe të krizës, qeveria shqiptare nxitoi të bëjë një ligj që të ndihmonte emigrantët e kthyer të adaptoheshin me…

Dy Shqipëritë!

Shqipëria është pa dyshim vendi i paradokseve, ku e bardha duket e zezë dhe anasjelltas e zeza e bardhë, ku qetësinë e ndan vetëm një vijë e hollë nga stuhia,…

Zgjidhje, përpara se kriza të prekë qytetarin

Ajo që ende druhemi ta themi me zë të lartë, ndodhi! Në Shqipëri ka rënë republika, pasi opozita dogji mandatet dhe askush nuk mundet të krijojë një republikë të re,…

Njolla me bojë blu e opozitës dhe njolla e zezë e korrupsionit

Edhe piktori më amator e di që, po të përziesh bojën blu me atë mavi rezultati nuk ndryshon, po mavi mbetet, ndoshta pak më e thellë dhe me më pak…

Po me bujqësinë çfarë do të bëhet?

Mes retorikës vulgare të politikës së ditës kanë nisur të shfaqen disa shkëndija të debatit për politikat ekonomike. Ne e dimë që kjo ndodh, sepse afër janë zgjedhjet, por nuk…

Taksimi progresiv i “Rilindjes”, dështim i paralajmëruar

Modeli i taksës progresive dhe Rilindja janë një binom që nuk duket se po qëndrojnë dot bashkë në këmbë, ku të dyja po shtyjnë njëra-tjetrën drejt dështimit. Të ardhurat nga…

Fatura e keqadministrimit, duhet një rrugë tjetër për ta paguar

Fatura e keqadministrimit të ekonomisë nga Rilindja e ka edhe një shifër konkrete. Më e pakta, 1 miliard euro, aq sa është edhe fatura e koncesioneve të dhëna sipas formulës…

#10YearChallenge, një meme për ekonominë

#10YearChallenge është slogani më viral i ditëve të fundit në rrjetet sociale, ku njerëzit tregojnë me fotografi si ishin para 10 vjetësh dhe si janë tani. Në Shqipëri dominojnë VIP-at…

Xing…po me Presidentin

Që kur Edi Rama u bë Kryeministër dhe Ilir Meta u zgjodh President me votat e Rilindjes, pritej se çfarë do të ndodhte. Do të ndodhte ajo që po ndodh…

Kujtesë në vend të urimit

Për ne që jetojmë në Europë e pothuaj të rrethuar nga të gjitha anët nga Komuniteti Europian,të flasim për parashikim të zhvillimeve të pritshme ekonomike, e jo vetëm, është më…

Kabineti i ri, makijazh në fytyrën e Rilindjes

EDITORIAL/Në qeverinë e re të Edi Ramës shumica prej emrave të rinj janë të panjohur për publikun edhe përpara se të punonin në rangje më të ulëta të administratës. Në…

Faleminderit Kosovë, tani radhën duhet ta kemi ne

Ramush Haradinaj mund të duket si politikani i një profi li “të fortë” dhe jo elastik. Por ai e ka bindje se politika e suksesshme bëhet përmes ofertës më të…

Protesta e dijes dhe vetëdijes që po i kthen nderin demokracisë

EDITORIAL MONITOR 859 / Protesta e studentëve këtë dhjetor është kurorëzimi i qeverisjes që vetë Rilindja projektoi. Në krye të listës së pakënaqësisë së studentëve qëndrojnë tarifat e larta të shkollimit,…