Jeni duke lexuar në: Agroindustri

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Banka 2018 – Valë ndryshimesh të mëdha

2018-a ishte një nga vitet më të rëndësishme për sistemin bankar. Ndërsa bankat ishin të kujdesshme në drejtim të kredidhënies dhe u përqendruan…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« April 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21
22 23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Turizmi në Shifra all day
25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
26* Ekonomia dhe buxheti all day
* Llogaritë e flukseve të materialeve mjedisore all day
27 28
29 30* Huatë all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Normat e interesit all day
* Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia ne fokus all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistikat e Transportit all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Statistikat e Krimeve all day
         

10 propozime për verërat e huaja më interesante që gjenden në Shqipëri.

Champagne Thienot Brut Si mund të mungojë një Champagne në tavolinat e fundvitit?! E di, jo të gjithë mund t’ia lejojnë vetes por nëse keni vendosur që ky fundvit të…

Gëzuar me verë shqiptare

Për verën shqiptare ka nisur të hapet një kapitull i ri në tregun vendas. Kantinat kryesore në vend flasin për një ecuri pozitive dhe të qëndrueshme të shitjeve. Prodhuesit vendas…

Verërat shqiptare më interesante për dollinë e festave

Propozime nga somelieri Fation Tila   Somelieri Fation Tila vendosi të hapte Venën, një vinotekë, në Tiranë në një kohë kur ky si biznes nuk po shihte zgjerim. Ai pa…

“Bujqësia vuan mungesën e theksuar të makinerive”

Flet Luan Ahmetaj, Euromedalb Kompanitë e huaja po shprehin interes gjithmonë e më të madh për të eksploruar tregun shqiptar, të paktën në lidhje me mekanikën bujqësore, një fushë pa…

“Jemi ende larg, por kemi potencial që mund ta shfrytëzojmë”

Flet Petrit Telegrafi, Shoqata e Vajit të Ullirit   Shqipëria sigurisht që mbetet ende larg realitetit europian të mënyrës sesi zhvillohet bujqësia apo agropërpunimi, por ama nëse ka diçka për…

Bujqësia e së ardhmes, sa afër e sa larg

EIMA International 2018 në Bolonja bëri bashkë 1950 kompani që operojnë në sektorin e makinerive bujqësore dhe kopshtarisë, duke pasur si kryefjalë të saj “bujqësinë dixhitale”. E ndërsa në bregun…

“Me sytë tek IPARD II, presim të ketë ndikim te tregu”

Flet Fatos Pogoni, Pogoni sh.p.k   Programi IPARD II shihet nga operatorët e tregut të mekanikës bujqësore si një shpresë për të ndryshuar dinamikën e zhvillimit të tij. Nëse aplikimet…

TVSH te biznesi i vogël, faktor në rënien e shitjeve

Flet Luan Bregasi, administrator i Birra Tirana   Për Luan Bregasin, administrator i kompanisë më të madhe në vend për nga qarkullimi, tregu i birrës në vend vijon të sillet…

Këtë vit jemi goditur edhe nga rënia e fuqisë blerëse

Flet Stefan Pinguli, Kryetar i Shoqatës së Prodhuesve të Birrës   Liria që i është dhënë importit gjithë këto vite ka çuar drejt depresionit të gjithë industrinë. Shitjet ranë me…

Birra vendase mposhtet nga importi

Industria vendase e prodhimit të birrës vijon të humbë terren ndaj importit, i cili në vitin që lamë pas kishte 32% të peshës së tregut. Mes kostove të larta të…

Lehtësitë fiskale për importin, vështirësia jonë më e madhe

Flet Armando Xoxa, përfaqësues i Birra Korça   Birra Korça ka pasur një bilanc pozitiv gjatë 2017-s. Armando Xoxa, menaxher i shitjeve, thotë se presin që Birra Korça të vijojë…

Akulloret “Made in Albania” rrëmbejnë tregun vendas

Akulloret e prodhuara në vend kanë njohur rritje në vitet e fundit. Konsumatorët janë më të orientuar drejt prodhimeve të freskëta. Prodhimi i akullores u rrit me 15% në vitin…

“Sektori, rënie që nga shtatori i kaluar, ‘antiinformaliteti’ shkatërroi pikat e shitjes”

Flet Emil Jaho, administrator DEA sh.p.k   DEA sh.p.k. operon prej vitesh në treg me një shtrirje në një pjesë të mirë të Shqipërisë, duke ruajtur një rritje graduale por…

“Produktet shqiptare janë të paragjykuara, kjo na pengon të rritemi”

Flet Vehip Salkurti, administrator KOP FRUT Dibër 2012   Paragjykimi i konsumatorëve shqiptarë për produktet shqiptare është ngërçi më i madh që has sot kompania Kop.Frut. Vehip Salkurti, administrator i…

Lëngjet e frutave, industria që po shtrydhet

Prodhuesit e lëngjeve të frutave në vend, një industri ende modeste por me interes, shprehen se operimi i tyre në sektor është vështirësuar, e lidhur kjo me taksat e importit…

Biznesi jo aq i ëmbël i mjaltit

Një biznes i ëmbël, si nga të ardhurat që sjell, edhe nga produkti që prodhon. Por, aspak të ëmbla janë problemet që i shoqërojnë ndër vite prodhuesit e mjaltit: mungesa…

“Duhet të nxitet prodhimi i mjaltit shqiptar, kërkesat jashtë janë të mëdha”

Flet Eugen Skermo, administrator i Kompanisë “Mjaltë Morava”   Si ka qenë ecuria e biznesit tuaj ndër vite? Ky është një biznes familjar. Duke filluar nga gjyshi, pastaj babai imka…

Industria me kosto të larta dhe fitime të ulëta

Në një sektor me risk të lartë, marzhe të ulëta fitimi, kompanitë e vezëve po përpiqen që të ruajnë pozitën në një treg ku konkurrenca është e fortë. Aktorët kryesorë…