Biznesi jo aq i ëmbël i mjaltit
Një biznes i ëmbël, si nga të ardhurat që sjell, edhe nga produkti që prodhon. Por, aspak të ëmbla janë problemet që i shoqërojnë ndër vite…
“Duhet të nxitet prodhimi i mjaltit shqiptar, kërkesat jashtë janë të mëdha”
Flet Eugen Skermo, administrator i Kompanisë “Mjaltë Morava” Si ka qenë ecuria e biznesit tuaj ndër vite? Ky…
06/02/2018 9:46 AMIndustria me kosto të larta dhe fitime të ulëta
Në një sektor me risk të lartë, marzhe të ulëta fitimi, kompanitë e vezëve po përpiqen që të ruajnë…
09/10/2017 2:16 PMGurra: Pasiguria ushqimore po na vret
Më i sigurt është një hajdut banke në vend se sa konsumatori ndaj ushqimeve… Hynsi Gurra, inxhinier agrar, thotë…
12/05/2017 3:56 PMFatura e shumëfishtë
Mungesa e standardeve të sigurisë ushqimore ka krijuar një faturë të shumëfishtë për shqiptarët. Urgjencat nga helmimet kanë arritur në 18 mijë gjatë një viti në…
Fatura e shumëfishtë
Mungesa e standardeve të sigurisë ushqimore ka krijuar një faturë të shumëfishtë për shqiptarët. Urgjencat nga helmimet kanë arritur…
12/05/2017 3:46 PMGurra: Pasiguria ushqimore po na vret
Më i sigurt është një hajdut banke në vend se sa konsumatori ndaj ushqimeve… Hynsi Gurra, inxhinier agrar, thotë…
12/05/2017 2:19 PMGurra: Pasiguria ushqimore po na vret
Më i sigurt është një hajdut banke në vend se sa konsumatori ndaj ushqimeve... Hynsi Gurra, inxhinier agrar, thotë…
12/05/2017 1:36 PMMielli serb gjunjëzon industrinë shqiptare
Industria vendase e blojës po punon me 40% të kapacitetit aktualisht, për shkak se mielli serb pa standarde që po importohet nga Kosova po konkurron me…
Certifikimi, absurde që ndalohemi të eksportojmë në Europë
Flet Luan Leka, drejtues i kompanisë EHW Si ka qenë ecuria e biznesit tuaj në vitet e fundit? Ecuria…
29/12/2016 3:17 PMRrethi vicioz i industrisë së përpunimit të mishit
Përpunuesit e mishit pohojnë se janë gati të zgjerojnë tregun përtej Shqipërinë. Por autoritetet kompetente nuk arrijnë të garantojnë…
29/12/2016 3:14 PMBarrierat që na pengojnë të bëhemi konkurrues
Flet presidenti i Organizatës së Sommelierisë Shqiptare, Dashamir Elezi Prej sa vitesh operon Organizata e Sommelierisë Shqiptare? Ku…
18/12/2016 3:27 PMShija e munguar e verës
alë pozicionit gjeografik, numrit të ditëve me diell, tokës pjellore dhe varieteteve autoktone, në Shqipëri ka potencial të zhvillohet një industri konkurruese në rajon dhe më…
Drejt gjunjëzimit prodhuesit vendas të verës e birrës
Muharrem Çobo, sipërmarrës i verës “Çobo”, bën të ditur se plani i qeverisë vjen ndërsa prodhuesit vendas kishin kërkuar…
21/11/2015 12:29 PMA ia vlen të bësh gol në Shqipëri…
Industria e birrës vendase po përballet me ulje të kërkesës dhe njëkohësisht edhe me shtimin e aktorëve në treg.…
02/10/2015 3:13 PMQumështi, një hap para, dy mbrapa
Në përpunimin e qumështit po investohet gjithnjë e më shumë, por baza e furnizimit nga fermat blegtorale ka bërë…
31/08/2015 12:39 PMProdhuesit e qumështit kërkojnë eksportin
Nga Nini MANO Prodhuesit e bulmetit, “Mireli” e “Erzeni”, biznese në rritje të përvitshme, e mbyllën vitin e kaluar me 7% rritje më shumë për qumështin…
Sipërmarrësit në bujqësi?! Ok, por duhet shumë kujdes
Flet Ismail Beka, ekspert i bujqësisë Për Z. Ismail Beka, një nga ekspertët më të njohur në bujqësi,orientimi i…
10/07/2014 11:23 AMElton Çaçi: Produktet shqiptare, pikën e fortë e kanë tek potenciali cilësor
Pas një lufte të madhe gjyqësore, z. Elton Çaçi iu rikthye në pronësi një sipërfaqe e konsiderueshme e përbërë…
10/07/2014 11:20 AMTonin Gjini: Vetëm vendosja e kontrollit të produkteve mund ta bëjë blegtorinë një sipërmarrje fitimprurëse
Veprimtaria blegtorale e Tonin Gjinit zhvillohet në Lezhë. Ai ka investuar në importimin e dhive alpine franceze, të cilat…
10/07/2014 11:16 AM