Jeni duke lexuar në: Speciale

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim për Banesa all day
5* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
6* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
11* Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme all day
12* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
14 15
16 17* Tregtia e Jashtme all day
* Tregtia e Jashtme all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23 24 25* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Statistika të Pozicionit të Investimeve Ndërkombëtare all day
26* Anketa e Migracionit all day
* Statistikat e transportit all day
27* Produkti i Brendshëm Bruto, Finale 2017 dhe Gjysmë-Finale 2018 all day
28 29
30* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Statistikat e borxhit të sektorit buxhetor të qeverisë dhe borxhit të garantuar all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
         

Bien normat e fitimit

Të bësh biznes fitimprurës në Shqipëri, sa vjen e po bëhet më e vështirë, me konkurrencën që shtohet, sektorët që maturohen, konsumin që është i tkurrur, ndërsa rritja e pagave…

Anketimi i INSTAT: Nëntë nga dhjetë shqiptarë janë të ekspozuar ndaj mediave

Lajmet, telenovelat, debatet politike janë kthyer në një mjet të rëndësishëm të kalimit të kohës për shqiptarët. Në një anketë të fundit të INSTAT, në më shumë se 16 mijë…

Cilët janë reklamuesit më të mëdhenj në vend

Prej vitesh telekomunikacionet dhe bankat kanë “ushqyer” tregun mediatik në vend, përmes buxheteve të mëdha të marketingut, pjesa e luanit të të cilave shkon për televizionet. Por, në 2017-n, të…

Kompanitë shqiptare të fokusohen te marketingu dhe burimet njerëzore

Flet Gerton Bejo, CEO i agjencisë VATRA Për Gerton Bejon, CEO i agjencisë publicitare VATRA me aktivitet në Tiranë, Prishtinë e Shkup, bizneset shqiptare në përgjithësi duhet të kthejnë vëmendjen…

“Më shumë për më pak”, për ata që duan të mbijetojnë në këtë treg

Flet Suela Shtylla, drejtore menaxhuese e McCANN Tirana   Tregu i reklamave nuk pritet të shfaqë shenja gjallërimi në të ardhmen. Suela Shtylla, drejtore menaxhuese e McCANN Tirana, pohon se…

Ulen të ardhurat e agjencive publicitare

Ulja e buxheteve të reklamuesve në 2017-n ka “tërhequr” edhe agjencitë publicitare, të cilat në përgjithësi kanë raportuar rënie të të ardhurave. Qarkullimi vjetor i 21 agjencive kryesore publicitare në…

Media mania

Ngadalësimi i tregut të reklamave nuk po e ndal “luftën” mediatike, përkundrazi. Televizione të reja informative po hapen, ndërsa gara mes atyre ekzistues është forcuar ndjeshëm, ndonëse shumë pak arrijnë…

Shqipëria, ndër vendet me tregun më të ulët të reklamave në rajon

Tregu i reklamave mbetet i nënzhvilluar në vendet e rajonit, për shkak të vetë nivelit të ekonomisë dhe sofistikimit të bizneseve. I matur për frymë, sipas vlerësimeve të Institutit të…

Tirana, me numrin më të madh të automjeteve për banorë

Ashtu si edhe në tregues të tjerë të zhvillimit ekonomik, qendra e vendit ka diferencë të madhe me rajonet e tjera edhe për numrin e lartë të automjeteve për banorë.…

Vendimi për importin e automjeteve

Lejohen të regjistrohen për herë të parë për qarkullim në territorin e Republikës së Shqipërisë, mjetet motorike dhe automjetet, të cilat plotësojnë kushtet e mëposhtme: Autoveturat e reja me zero…

Përfitimet nga ndalimi i importit do të jenë të shumëllojshme

Flet Sokol Kodra, drejtor i Auto Star Albania Sh.A, distributori ekskluziv i Mercedes-Benz në Shqipëri   Si e vlerësoni vendimin e fundit të qeverisë për ndalimin e makinave të përdorura…

Do formalizohet tregu, të ulet TVSH në 10% për mjetet e reja

Flet Eno Zeneli, drejtor i Automaster, importuesi zyrtar i Fiat Chrysler Automobiles   Si e vlerësoni vendimin e fundit të qeverisë për ndalimin e makinave të përdorura mbi 10 vjet?…

Për momentin do ndikohet vetëm tregu i mjeteve të përdorura

Flet Reinaldo KRISAFI, CEO  i Tendence3a, distributor zyrtar Renault Dacia Nissan   Si e vlerësoni vendimin e fundit të qeverisë për ndalimin e makinave të përdorura mbi 10 vjet? Vendimi…

Ky ndryshim ligjor do t’i shërbejë mjedisit, më shumë sesa tregut të makinave të reja

Flet Gentian Bushati, menaxher i përgjjithshëm i Porsche Albania Si e vlerësoni vendimin e fundit të qeverisë për ndalimin e makinave të përdorura mbi 10 vjet? Mendoj se ky ndryshim…

A do të zbrazen varrezat e Europës?!

Si pritet të ndikojë në tregun e automjeteve, vendimi për ndalimin e makinave mbi 10 vjet të përdorura. Statistikat mbi parkun e makinave në vend. Edhe në 2018-n, mbi 80%…

INSTAT: Gratë pronare mbizotërojnë në bizneset e vogla

Në vitin 2016, përqindja e pronareve/administratoreve gra është 26,8%, sipas INSTAT. Përqindja e grave pronare apo administratore në ndërmarrjet e vogla (1-4 të punësuar) është më e lartë se në…

Femrat më të mëdha sipërmarrëse 2017

Cilat janë femrat më të mëdha sipërmarrëse në Shqipëri, sipas qarkullimit vjetor. Në renditjen e 2017-s ndryshon vendi i parë pas tre vjetësh. Cilat janë bizneset e udhëhequra nga gra…

Për një grua të drejtojë një biznes është organike

Dëshira ime është të shoh më tepër gra në pozicione drejtuese, dhe një shoqëri që frymëzojnë gratë për tu bërë të pavarura dhe për të ndryshuar vendin tonë për mirë……