Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Rënia e call center

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Produkti i Brendshëm Bruto all day
2 3 4 5 6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Anketa e Migracionit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Taksat Mjedisore all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Treguesit e Shëndetit Publik all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Treguesit e Shëndetit Publik all day
25* Statistikat fiskale të qeverisë all day
26 27 28
29* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri Borxhit Publik all day
* Buletini i Statistikave fiskale të qeverisë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
       

Pagat u rritën për të frenuar ikjen e mjekëve në Gjermani

Flet Albatrit Matoshi, këshilltar i ministrit të Shëndetësisë në Kosovë   Që nga ky vit, Kosova pothuajse ka dyfishuar pagat në sektorin e shëndetësisë, duke i çuar ato në nivele…

Edhe Kosova mund t’i “rrëmbejë” mjekët Shqipërisë

Në pesë vitet e fundit, 857 mjekë janë larguar nga Shqipëria, kryesisht drejt Gjermanisë, por jo vetëm, për arsye që lidhen me pagat e ulëta, denigrimin e figurës së mjekut,…

Koncesionet në shëndetësi

Qeveria shqiptare, deri më tani, ka autorizuar 311 milionë euro pagesa për katër koncesione gjatë dekadës në vijim. Por nëse kjo shumë do të investohej në shërbimet e sektorit publik,…

Milionat e tregut të veshjeve të përdorura

Vitet e fundit, dyqanet e mallrave të përdorura lulëzuan në masë, por duket se periudhës së artë për këtë biznes po i vjen fundi. Në 2018-n, shqiptarët shpenzuan rreth 36…

Grupet shqipfolëse të kokainës po kërcënojnë Europën

Sa problematike është Shqipëria për Europën si një vend i origjinës së kanabisit dhe tranzitit të drogave të tjera të forta? Pse grupet e organizuara shqipfolëse po arrijnë të kontrollojnë…

Shitjet online në zgjerim

Shitjet online po njohin zgjerim së fundi. Me zhvillimin e teknologjisë dhe përhapjen e rrjeteve sociale, bizneset po shesin më shumë online, megjithëse jo në formë të organizuar. Si aktorët…

Blerja e produkteve dhe shërbimeve online, nxitja kryesore për t’u pajisur me kartë krediti

Flet Denisa Duka, Senior Specialist për kartat dhe e-banking në Union Bank Vit pas viti, numri i kartave të kreditit dhe i transaksioneve të blerjeve online ka shënuar rritje në…

Serbia përpiqet të ndalojë rënien e numrit të popullsisë që po e dëmton rëndë Ballkanin

Nga Gordana Filipovic* Sfida e ministrit serb të Punës, Zoran Djordjevic është të ndalë rënien e numrit të popullsisë, e cila është tkurrur me më shumë se 5% gjatë dekadës…

Kroacia ka nevojë urgjente për fuqi punëtore të huaj

Ulja e lindshmërisë, rritja e jetëgjatësisë dhe emigrimi në shifra alarmante. Këta janë disa nga faktorët kryesorë që kanë krijuar mungesa të theksuara të fuqisë punëtore jo vetëm në shtetin…

Ballkani në krizë për fuqi punëtore

Vendet e Ballkanit po përballen me mungesë të fuqisë punëtore si rrjedhojë e emigracinit dhe plakjes së popullsisë. Kroacia po kërkon punonjës nga fqinjët, Serbia po mendon për një zgjidhje…

Filo: Si e krijuam modelin Korça në turizëm, një copëz Europë në Shqipëri

Turizmi është një nga drejtimet kryesore të zhvillimit ekonomik për Bashkinë e Korçës dhe kjo nuk ka qenë spontane, por pjesë e vizionit dhe strategjisë sonë të zhvillimit, tha kryetari…

Mbijetesa e rajoneve dhe modeli Korça

Ekonomia e qarqeve të vendit po shkon drejt përkeqësimit dhe uljes së ritmeve të rritjes, për shkak të shpopullimit dhe pakësimit të burimeve ekonomike. Ekonomia e qarkut më të varfër…

Shehu: Kukësi po zbrazet nga emigracioni, nuk merr pjesën që i takon nga burimet natyrore

Niveli i ulët i zhvillimit ekonomik të zonës lidhet me faktin se të ardhurat gjenerohen kryesisht nga sektorët me produktivitet të ulët. Ekonomia e kësaj bashkie mbështetet në sektorin e…

“Kërkesa për diamante në rritje, por…vijon vështirësia ekonomike”

Flet Alba Ruco, gjemologjiste dhe menaxhere Pirro Argjendari A mendoni se Shqipëria ka treg për bizhuteritë e luksit? Jemi një treg me aftësi të limituara blerëse, sipas PBB-së, por jo…

Epoka e diamanteve

Dyqanet që shesin bizhuteri me diamante dhe gurë të tjerë të çmuar janë në rritje në Shqipëri dhe specialistët bien dakord se kjo mund të quhet vërtet ‘epoka e diamanteve’.…

“Shqiptarët shpenzojnë shumë, për t’u dukur dhe për t’u ndier mirë”

Flet Rozeta Fetaj, menaxhere ekzekutive për Shqipërinë e AVON   Si ka qenë ecuria e tregut të kozmetikës për ju ndër vite? Duke parë tregun ndër vite, ky biznes rezulton…

“60% e produkteve të shitura janë kozmetike, suplementet kërkesë në rritje”

Flet Denisa Dalla, menaxhere e LR ALBANIA Si kanë qenë kërkesat pranë LR për produktet kozmetike ndër vite? Produktet kozmetike kanë qenë produktet me të cilat LR ka filluar aktivitetin…

Pasqyrë, moj pasqyrë…

regu i produkteve kozmetike në Shqipëri po sheh zgjerim çdo vit, me kërkesën në rritje të konsumatorëve, që mbështetet nga importet e larta dhe që përkthehet në fitime për bizneset…