Eksporti në Kosovë në shifra simbolike

20/03/2017 10:30 AM 0 komente

Eksporti në Kosovë vazhdon të jetë në shifra simbolike krahasuar me importin.

Vitin e kaluar Kosova eksportoi rreth 280 milionë euro ndërsa importoi mallra në shifrën 2.7 miliardë euro. Njohësit e çështjeve ekonomike vlerësojnë se për t’u rritur eksporti në vend, përveç përkrahjes institucionale, nevojitet edhe rritja e ‘nacionalizmit ekonomik’. “Mungojnë fushatat promocionale që mund të kenë rezultate pozitive”, tha kryetari i Odës Ekonomike Safet Gërxhaliu.

Gërxhaliu thotë se miratimi i ligjit për Tegeti të Brendshme do të mundësonte përafrimin e eksport-importit.Megjithatë, eksportimi i mbeturinave të metaleve tash e sa vjet prinë në listën e eksporteve kosovare. Këtë e ka konfirmuar për televizionin publik zëdhënësi i Doganës së Kosovës Adriatik Stavileci “Eksporti i Kosovës ka mbet në disa produkte siç janë mbetjet e hekurit dhe xeheve. Në fakt viteve të fundit kemi pasur një zhvillim më pozitiv për shkak se kanë filluar të eksportohen lëngjet si verërat”, tha Stavileci./ Telegraf

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz