Eurokos fiton tenderin për restaurimin e Beratit, çfarë do të ndryshojë në qytet

17/10/2018 10:00 AM 0 komente

Rivendosja e rrugës që çon në kështjellën e shekullit të 13-të të Beratit është pjesë e një projekti për zhvillim të integruar urban dhe turistik të fokusuar në jug të Shqipërisë, i financuar nga një hua prej 71 milionë dollarë nga Banka Botërore.

 

Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka njoftuar pak ditë më parë, se kompania lokale e ndërtimit Eurokos është fituesi i tenderit për restaurimin e rrugës Muzak Topia në Berat, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Tenderi përllogaritet të jetë 299 milionë lekë ($ 2.7 milion / 2.4 milion euro), sipas të dhënave të afishuara në njoftim. Punimet e ndërtimit duhet të përfundojnë brenda 12 muajve.

Objektivi i projektit është përmirësimi i infrastrukturës urbane, rritja e aseteve të turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur zhvillimin ekonomik lokal të turizmit në zona të përzgjedhura, sipas Bankës Botërore.

Përkatësisht, rehabilitimi i rrugës që lidh rrugën drejt Kështjellës së Beratit, është pjesë e një skeme më të madhe të Strategjisë Urbane të Rigjenerimit të zonave brenda qytetit, e cila synon të aktivizojë jetën e qytetit dhe të ketë ndikim edhe në turizëm.

Programi “Përmirësimi i Rrugëve Dytësore dhe Lokale”, bashkë-financuar nga Banka Botërore, Qeveria Shqiptare dhe Donatorë të tjerë në vlerën 368 milionë USD, njoftuar para dy viteve, synon të rrisë përpjekjet konkrete për përmirësimin e infrastrukturës në vend si dhe për rritjen e aksesit ndaj shërbimeve bazë dhe tregjeve, veçanërisht në zonat rurale nëpërmjet rehabilitimit të rrjetit rrugor dytësor dhe lokal.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of