Jeni duke lexuar në: Banka

Abonohuni:

Automatizimi i bankave nuk përkthehet në tkurrje të shërbimeve

Flet Adrian Shehu, Drejtor i Përgjithshëm i Printec Albania   Në tregun bankar pritet që të hyjnë teknologji të reja, të cilat do të përmirësojnë dhe do të lehtësojnë shërbimin.…

E ardhmja është tani

Si zhvillimet teknologjike po ndryshojnë mënyrën si operojnë institucionet financiare. Bankat kanë qenë gjithnjë pararojë e ndryshimeve teknologjike. Tashmë shërbimet e tyre janë më të personalizuara ndaj klientit. Bankat në…

Banka – biznes, në një marrëdhënie të vështirë

Aktiviteti i bankave në Shqipëri është vënë në presion pasi dy shërbimet themelore, kreditë dhe depozitat, janë me rënie këtë vit, duke sinjalizuar një perspektivë jo shumë të mirë në…

Në qetësi…

Sistemi bankar ka qenë shumë i zënë me proceset e shitblerjes në 6 muajt e parë të vitit, duke “lënë mënjanë” detyrat e tij. Kredia për ekonominë mbetet e frenuar,…

Si po ndryshon sistemi bankar pas shitblerjeve

Pjesa më e madhe e bankave kanë reduktuar aktivitetin në gjashtë muajt e parë të vitit. Sipas statistikave të Shoqatës së Bankave, 10 prej tyre kanë raportuar ulje të aktiveve,…

Konkurrenca nga bankat

Sektori i biznesit ka ulur dukshëm kërkesën për kredi në banka që kur kriza e vitit 2008 rëndoi bilancet e tyre. Niveli i lartë e kredive të këqija i ka…

Ekspansioni i mikrofinancës

  Kreditë nga institucionet financiare jobanka janë rritur me ritme dyshifrore vitet e fundit. Si po rritet tregu i mikro-huave, sfidat dhe konkurrenca që po vjen nga bankat   Nga…

Kujdes me sigurinë gjatë stinës së verës

Gjatë kësaj kohe ka rritje të nivelit të përpunimit të vlerave monetare në sportele, si dhe shtim të fluksit të qarkullimit të tyre, nëpërmjet automjeteve të blinduara, jo vetëm brenda…

UniCredit, shpreh interes për tregun shqiptar

Teksa bankat në Shqipëri janë përfshirë në një fazë intensive shitje-blerje, duket se bankat e mëdha europiane shohin ende me interes shtrirjen në Shqipëri, pasi me gjithë numrin e madh…

Paradokset e ndërtimit

Oferta e ndërtuesve vijon të rritet me ritme të shpejta, ndërsa kërkesa po bie me të njëjtat ritme. Edhe huaja për këtë sektor është në rënie   Tirana dhe disa…

Pastrimi i parave, bankat nuk justifikojnë mbushjen e llogarive të biznesit me cash më 2017

Gjatë vitit të kaluar janë vërë prurje të mëdha cash-i në llogaritë e bizneseve në banka nga persona të tjerë, të cilat nuk kanë mundur të justifikohen nga punonjësit e…

BSH miraton planin e ristrukturimit jashtë bankave

Kreditë e këqija të korporatave të mëdha   Bankat tregtare do të detyrohen me një rregullore të posaçme, të bashkëpunojnë për të ristrukturuar, jashtë gjykatës, kredimarrësit në vështirësi financiare. Banka…

Marrëdhëniet e punësimit rregullohen nga Kodi i Punës

Prononcim i Bankës së Shqipërisë   Banka e Shqipërisë pohon në një prononcim të posaçëm për “Monitor” se në proceset e shitblerjes dhe bashkimit të bankave, ajo informohet në lidhje…

Bashkimi i Intesa Sanpaolo me Veneto

Në qershor të vitit 2017, pas likuidimit të detyrueshëm administrativ të Veneto Banca në Itali, Intesa Sanpaolo SpA bleu disa aktive, detyrime dhe marrëdhënie juridike të Veneto Banca, duke përfshirë,…

Punonjësit, në ethet e shitblerjes së bankave

Sistemi bankar ndodhet në një fazë të ethshme shitblerjesh. Teksa bankat do të tentojnë të maksimizojnë përfitimet nga ky proces, punonjësit janë në ankth për vendet e punës. Përthithja e…

Sfidat për Bankën Qendrore të Kosovës

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës,në samitin rajonal të Ministrave të Financave, Guvernatorëve të Bankave Qendrore dhe Drejtorëve të Administratave Tatimore që u mbajt në Beçiç të Malit të Zi,…

Efektet sezonale mund të na detyrojnë të blejmë më shumë euro në treg

Në ditën e dytë të Samitit të Shtatë Rajonal të Guvernatorëve të bankave qendrore rajonale u diskutua mbi politikat monetare dhe stabilitetin e sistemit bankar në gjashtë vendet e Ballkanit…

Nga ekonomia e zezë, deri te largimi i “trurit”, problemet e një rajoni

Për të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor,sfidat nuk janë të pakta. Nëpërmjet politikave stimuluese, ata po përpiqen që të arrijnë konvergjencën me Bashkimin Europian, që në rastin më optimist do…