Jeni duke lexuar në: Fiskale

Abonohuni:

Bizneset që po mbyllen dhe ato që po lulëzojnë

25 % e subjekteve në Shqipëri janë fermerë, një tregues i peshës së lartë që…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

Akciza rritet për disa lloje cigaresh

Ndryshimin e nivelit të akcizës për produktin e duhanit të grirë, purot, cigarillos dhe cigaret me zëvendësues duhani. Niveli i akcizës u rrit për kategorinë T400 “Duhan tjetër i përpunuar…

Agroturizmi, hyn në fuqi TVSH-ja 5%

Më 1 janar hyn në fuqi ulja e tatim fitimit nga 15% në 5% për shoqëritë e bashkëpunimit bujqësor, të cilat operojnë sipas ligjit nr.38/2012. Më 1 janar 2019 bizneset…

Tatimi mbi pagat, rritet pragu për të lartat

Nga data 1 janar realizohet ulja e ngarkesës fiskale për të punësuarit, duke e rritur fashën e të ardhurave, që tatohen me normën 23%, nga 130.000 lekë/muaj në 150.000 lekë/muaj,…

Taksat dhe tatimet e reja pas 1 janarit

Cilat janë variantet përfundimtare të ndryshimeve fiskale që pritet të hyjnë në fuqi vitin e ardhshëm. Nga ndryshimet për ngarkesën fiskale të pagave, uljen e dividendit deri te shtrëngimet për…

Tatimi mbi të ardhurat, lehtësohen bizneset dhe punonjësit me paga të larta

Ndryshimi i legjislacionit të tatimit mbi të ardhurat përmban dispozitat e mëposhtme: Në nenin 1, të projektligjit, propozohet të riformulohen dispozitat e nenit 4 “Burimi i të ardhurave”, të ligjit,…

Lojërat e fatit bëhen “të padukshme”

Nga 1 janari 2019 nuk do të shihni më pika bastesh dhe kazino elektronike të loguara, që ftojnë lojtarët të bëhen pjesë e kumarit. Por, ndërsa disa kompani janë mbyllur…

“Tenderët me një ofertë, tregues për marrëveshje të fshehta mes operatorëve”

Klodiana Cankja, ish-drejtore e Agjencisë së Prokurimit Publik   Fakti që sot, nëpër tenderë të rëndësishëm me vlerë dhjetëra miliona euro, bëhet vetëm një ofertë, nuk tregon për mungesë të…

“Kompanitë që nuk e kanë të qartë pronësinë, të mos lejohen në tenderë publikë”

Zef Preçi, drejtor i Qendrës Shqiptare të Kërkimeve Ekonomike   Kompanitë që nuk kanë publikë aksionerët e tyre, të kategorizuara si offshore, nuk duhet të lejohen të marrin pjesë në…

Mjegulla që mbulon tenderët

Rasti i DH Albania, e cila fitoi tenderin për ndërtimin e lotit të parë në projektin e Unazës, përforcoi edhe një herë faktin që prokurimet publike mbeten “Thembra e Akilit”.…

Tirana 2019

Buxheti i Bashkisë së kryeqytetit, sa do të paguajnë qytetarët për parkimin, hapësirën, pastrimin, ndërtesat; Ja projektet kryesore Bashkia e Tiranës ka hartuar programin buxhetor afatmesëm për periudhën 2019-2021. Sipas…

Kredi e gjelbër

Individët, ata që dëshirojnë të investojnë në rinovimin e banesave të tyre dhe që synojnë rritjen e efikasitetit të përdorimit të energjisë, përmes kredisë, mund të marrin mbrapsht një pjesë…

FMN: Borxhi në skenarin pesimist shkon 77% e PBB-së

Ngadalësimi i rritjes ekonomike, zhvlerësimi i monedhës vendase dhe rritja e interesave janë disa nga rreziqet e borxhit…   Përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar në një takim me studentë të…

Paketa e korrigjimeve

Projekt-paketa fiskale e vitit 2019 është përqendruar në korrigjime dhe korrektime në rreth 6 ligje të tatimeve dhe taksave, me qëllim për të mënjanuar evazionin dhe shmangien fiskale që u…

Ndryshimet e reja fiskale

Sa do të rritet kufiri i tatimit të pagës dhe niveli i ri i dividendit, taksë e re për personat fizikë tregtarë   Shoqatat e biznesit janë në diskutime me…

“Interesi i ulët, meritë edhe e likuiditetit në tregje”

Flet Altin Koçi, Drejtor i Divizionit të Riskut, Banka Ndërkombëtare Tregtare   Ristrukturimi i borxhit, duke zëvendësuar atë me interes më të lartë, me një tjetër me interes më të…

Eurobondi, fat apo meritë

Qeveria emetoi javën e shkuar Eurobondin e tretë në historinë e Shqipërisë në tregjet e kapitalit. Norma e interesit prej 3.55% dhe afati i maturimit 7-vjeçar u konsideruan si sukses.…

“Post-eurobondi, të rritet komunikimi me publikun”

Flet Blodin Çuçi, administrator i Caesar Investment Advisory Services   Emetimi i Eurobondit tashmë është një proces i mbyllur dhe fokusi i ri duhet të jetë te transparenca dhe komunikimi…

Ulja e pragut, nuk dha efektin e pritur

Flet Luan Leka, administrator i kompanisë EHW   Luan Leka, një nga sipërmarrësit më të mëdhenj në vend, administrator i fabrikës së përpunimit të mishit në vend, EHW, i cili…