Jeni duke lexuar në: Real Estate

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Banka 2018 – Valë ndryshimesh të mëdha

2018-a ishte një nga vitet më të rëndësishme për sistemin bankar. Ndërsa bankat ishin të kujdesshme në drejtim të kredidhënies dhe u përqendruan…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« April 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21
22 23* Aksidentet Rrugore all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Turizmi në Shifra all day
25* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
26* Ekonomia dhe buxheti all day
* Llogaritë e flukseve të materialeve mjedisore all day
27 28
29 30* Huatë all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Normat e interesit all day
* Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia ne fokus all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistikat e Transportit all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Statistikat e Krimeve all day
         

Kërkesa është për vila të vogla dhe të mesme, çmimet në rritje

Flasin Juliana Nela, Broker RE/MAX Koncept dhe BesardRusi, Broker i RE/MAX Infinity   Në periferi të kryeqytetit kërkesa më e lartë është për vila të mesme dhe të vogla, pohon…

10% e tregut e orientuar drejt vilave. 5% e popullsisë mund t’i përballojë

Flet Jonian Antoni, administrator i Century 21   Dikur, vilat ishin të orientuara vetëm në zonat rurale të vendit. Por, së fundi është zgjuar interesi i shqiptarëve për të jetuar…

Vilat në bregdet, mund të krijohet stok në rast se nuk gjendet treg jashtë

Flet Dritan Caka, kryetar i Shoqatës Kombëtare së Ndërmjetësuesve të Pasurive të Paluajtshme   Kërkesa për vila në Tiranë, sipas kryetarit të NAREA-s, Dritan Caka, ka qenë në rritje. Sipas…

Vilat, si mundësi investimi. Nga qiradhënia te rishitja

Kthimi i investimit nga vilat, sipas Dritan Cakës, nga agjencia DevInf, është më i shpejtë se në çdo lloj pasurie të paluajtshme tjetër, madje edhe se dyqanet. Sipas Cakës, yield-i…

Vilat në bregdet, në kundërshtim me strategjinë e turizmit

Shqipëria, deri në vitin 2029, ka si strategji të saj zhvillimin e turizmit në katër shtylla kryesore, si Alpet, Tirana si qendër për konferencat, bregdeti për hotelet elitare dhe zhvillimi…

Vila MANIA

Në periferinë e kryeqytetit dhe në bregdet ka nisur mania e ndërtimit të vilave. Ekspertët e pasurive të paluajtshme, por edhe të turizmit, flasin për mbiofertë të tyre në bregdet…

Sfida për Kadastrën Fiskale

Flet Enton Duro, kreu i Drejtorisë së sapokrijuar të Taksës së Pronës dhe Pasurisë Shqipëria do të ketë gati një kadastër fiskale për të gjithë ndërtesat në territorin e saj…

Tre arsyet pse bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar nga taksa

Flet Alban Zusi, Kryetar i Shoqatës së Eksportuesve   Bizneset prodhuese duhet të ishin diferencuar tek taksa e re e ndërtesës për të paktën tre arsye, sipas kreut të Shoqatës…

Taksa e ndërtesës “befason” fermerët, do t’ju duhet të paguajnë mijëra euro

Hotelet me 5 yje, status special, janë kategoria e vetme e biznesit që përjashtohet nga taksa e ndërtesës. Kjo ishte një nxitje që qeveria vendosi ta jepte mes shumë të…

Taksë e re, mbi themele të vjetra

Qeveria “dorëzohet” në muajin e dytë të zbatimit të taksës së reformuar të ndërtesës duke deklaruar se viti 2018 do të shërbejë si fazë tranzitore dhe zbatimi i plotë nis…

Kredia për shtëpi, në lekë apo në euro

Nëse ke vendosur të blesh një shtëpi që kushton 75 mijë euro dhe banka të financon deri në 70% të shumës, pra 52,500 euro, dilema e shumëkujt është se në…

Tregu i deformuar

Ndërtimet e reja vijojnë punimet me shpejtësi në Tiranë, e cila ka marrë pamjen e një kantieri gjigant. Çmimet e larta të qendrës, për disa prej ndërtuesve, janë fiktive. Ndërsa…

Shqiptarët kanë shtëpitë më të vogla në Europë

Sipas anketës së Cilësisë së Jetës, të kryer nga Bashkimi Europian, Shqipëria është vendi me banesat me numrin më të ulët të dhomave. Të pyeturit në Shqipëri u përgjigjën se…

Paradoksi: Bankat pesimiste për zhvillimet në ndërtim, tregu po furnizohet nga burimet jo të ligjshme

Teksa tregu i pasurive të paluajtshme po rritet vrullshëm nga volumet e ndërtimeve të reja për banesa në Tiranë dhe rrethet kryesore të vendit, bankat tregtare po i shohin me…

Rriten qiratë e apartamenteve 1+1, ulen të vilave

Tirana, si qendër ekonomike e vendit, tërheq çdo vit qindra të huaj, të cilët vijnë kryesisht për punë. Të huajt në Tiranë janë ndër target-grupet e rëndësishme për tregun e…

Investimet në rritje në pasuritë e paluajtshme… edhe cash

Prej kohësh, sektori i pasurive të paluajtshme po përjeton një periudhë të mirë, si në segmentin e shitblerjeve, ashtu edhe në atë të qirave. Agjencitë e pasurive të paluajtshme flasin…

EDIL AL tërhiqet nga qendra tregtare, “Mall of Tirana” bëhet “Tirana Industrial Park”

Kërkesa e tregut po orientohet drejt hapësirave me funksion kryesisht industrial. Kjo po bën që edhe biznesi të zhvendosë dhe rikonceptojë projektet potenciale të rëndësishme…   “Mall of Tirana” do…

Të huajt po blejnë shtëpi në bregdet

Edhe pse jemi në fund të shkurtit është rritur interesi për të investuar në bregdet. Agjencitë e pasurive të paluajtshme tregojnë se të huajt, kryesisht nga vendet nordike, po kërkojnë…