Forumi Ekonomik i Singaporit, çfarë po ndodh sot?

07/11/2018 10:26 AM 0 komente

Sipas përditësimeve të fundit të Bloomberg News, ditën e sotme, Paneli i Diskutimeve në Forumin e Ri Ekonomik po diskuton rreth luftës tregtare, një krizë financiare dhe diskriminim ndaj grave në punësim. Paneli i Gjeopolitikës së Tregut:

  • Gary Cohn dhe Larry Fink kishin ndryshime në pikëpamjet e tyre rreth ndikimeve të shkurtimeve të taksave të Trump. Ndërsa Cohn përmendi parashikimet për deficitin që do të paguheshin përmes rritjes ekstra, Fink paralajmëroi se rritja e kostove të huamarrjes mund të shkurtojë atë rritje të shpejtë. Fink tha se është nën vlerësim se sa joamerikanët duan që sistemi financiar global të zvogëlojë varësinë e tij nga dollari. Cohn nuk sheh ndonjë zgjidhje të lehtë ndaj përplasjes tregtare të SHBA-Kinës, duke pasur parasysh se një rregullim do të duhej të përfshinte Kinën duke shkuar përtej blerjes së mallrave dhe shërbimeve më shumë jashtë shtetit.
    Fink thotë se tregjet po shikojnë nga bankat qendrore, por këto të fundit sot po përqëndrohen më shumë në çështjet tregtare dhe gjeopolitike si faktorët më me ndikim.
  • Hank Paulson, ish Sekretari i Shtetit të Thesarin SHBA, tha: “Tani shoh perspektivën e një Perdeje Hekuri Ekonomike – që hedh mure të reja nga të dyja anët dhe rrëzon ekonominë globale, siç e kemi njohur. ”
  • Sri Mulyani Indrawati, Ministër i Financave i Indonezisë, tha: “Tani, Indonezia duhet të rrisë normat e interesit falë SHBA-së – jo për shkak të inflacionit të saj të brendshëm dhe kushteve ekonomike.”
  • Janet Yellen, ish-kreu e Rezervës Federale të SHBA-ve, tha: “Rregullatorët nuk kanë mjete të mjaftueshme për të adresuar çështjet, dhe është e paqartë nëse SHBA ka mjetet e duhura për t’u marrë me disa nga rreziqet e reja dhe ato në zhvillim.
  • Ravi Menon, drejtor menaxhues në Autoritetin Monetar të Singaporit, tha: “Do të ketë një tjetër krizë financiare. Ne nuk kemi dëbuar krizën financiare. Por do të duket shumë ndryshe nga ajo e fundit. ”
  • Laurence Fink, CEO në Blackrock, tha: Dëshira e jo-amerikanëve për t’u larguar nga dominimi i dollarit në sistemin financiar është nënçmuar. Investitorët tani janë më të fokusuar në çështjet e politikës jo-monetare.
  • Mark Machin, CEO në Planin e Pensioneve të Kanadasë, tha: “Bordi i Investimeve të Planit të Pensionit të Kanadasë do të ketë deri në një të tretën e fondeve të saj të investuara në tregjet në zhvillim deri në vitin 2025, kryesisht në Indi, Kinë dhe Brazil.”
  • Minouche Shafik, ish-zëvendës guvernator në Bankën e Anglisë: Për diskriminimin: “Sa më të moshuar që merrni në punë, aq më shumë keni përvojë”. Është më e vështirë kur jeni i ri dhe i vogël, prandaj përgjigja është që të merrni më shumë gra në pushtet. I pyetur pse mund të lejohet një i huaj për të drejtuar BoE, Shafik shpjegon se monarku britanik është gjithashtu kreu i shtetit për Kanadanë dhe kështu Mbretëresha, e cila duhej të miratonte emërimin e Carney, e shihte atë si një transferim të brendshëm.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of