Greqia, me Agjenci Kredie brenda vitit

11/09/2017 9:04 AM 0 komente

Greqia synon të ketë një autoritet të vlerësimit të kredisë për tatimpaguesit dhe bizneset deri në fund të vitit.

Funksioni i këtij institucioni të ri është mbledhja e të dhënave nga çdo burim i mundshëm lidhur me qëndrueshmërinë ose mosbesueshmërinë lidhur me pagesat, gradimin e njerëzve dhe kompanive në bazë të atij kriteri dhe shfrytëzimin e këtij vlerësimi në hartimin e kontratave të huasë, në një mënyrë më objektive.

Projektligji për krijimin e Autoritetit të Pavarur për Vlerësimin e Kredisë do të jetë pjesë e negociatave që do të fillojnë në ditët e ardhshme midis Ministrisë së Ekonomisë dhe ekspertëve teknikë nga kreditorët e vendit.
Mediat vendase deklarojne se ministria parashikon që fatura të arrijë parlamentin në mes të tetorit dhe se autoriteti do të formohet brenda vitit 2017. Formimi i tij – në përputhje me Agjencinë e Pasurisë dhe Kreditit – është miratuar që nga viti 2015 në kontekstin e marrëveshjes së tretë të shpëtimit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz