INSTAT: Ulet numri i aksidenteve rrugore dhe vdekjeve në muajin prill

18/05/2017 11:58 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Instituti i Statistikave publikoi shifrat mbi aksidentet e ndodhura në muajin prill 2017 ku u numëruan 150 aksidente rrugore. Në krahasim me prill 2016, numri i aksidenteve është ulur me 14,8%.

Po sipas të dhënave të INSTAT, numri i të aksidentuarve është 190 persona nga 222 që ishte një vit më parë. Në katërmujorin e parë 2017, numri i të aksidentuarve është ulur 7,2%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Numri i personave të vdekur gjatë muajit prill është 22. Krahasuar me mesataren e personave të vdekur gjatë vitit 2016, ky numër është ulur me 1,8%.

Aksidentet rrugore, në 91,3% të rasteve, kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit. Numri më i lartë i aksidenteve është kryer nga grupmosha 25 – 35 vjeç.

Në prill 2017, numri të aksidentuarve për 100.000 banorë ishte afërsisht 7 persona. Krahasuar me mesataren e vitit 2016, ky numër u ul me 18,0%.

graf_aksidentet
Burimi:INSTAT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz