Jeni duke lexuar në: Kosova

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« September 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në fokus all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimeve Bujqësore all day
3* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
4* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
5 6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7 8
9* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Bilanci i pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Pagat all day
11 12* Statistikat e Peshkimit all day
13* Lista e Institucioneve Publike all day
14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor mbi Mbetjet e Ngurta Urbane all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Tregtia me Pakicë all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
24* Lëvizjet e Shtetasve all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
26* Statistikat e Transportit all day
27* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
28 29
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
           

Ministria e Bujqësisë ka një thirrje për fermerët e vegjël 

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, sot hap periudhën për aplikim në “Programin për Integrimin Social - Ekonomik të Fermave të Vogla në Komunitet". Përmes këtij programi MBPZhR-ja synon…

Raport zyrtar: Këto janë punët që paguhen më së shumti në Kosovë

Tashmë edhe zyrtarisht statistikat tregojnë se kush paguhet më së miri në Kosovë e kush më keq. Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës, të publikuara këtë muaj bëjnë…

Fshatrat dhe qytetet e pasura me ar dhe argjend në Kosovë

Kosova njihet për pasuritë e saj nëntokësore, e veçanërisht arin dhe argjendin. Kjo është një nga arsyet pse Serbia bën një luftë kaq të madhe për të marrë veriun e…

Nga sot në Kosovë, kush ka armë pa leje dënohet me 7.500 euro

Sot skadon afati për legalizimin e armëve pa leje në Kosovë. Të dhënat zyrtare tregojnë se një ditë para mbylljes së afatit numri i kërkesave për legalizim është tejet i…

Fushata në Kosovë, paralajmërohen gjoba për partitë politike që ndotin ambientin

Komuna e Prishtinës ka bërë me dije se do t’i gjobisin edhe partitë politike në rast se prej nesër hasin feltushka nëpër hyrjet e objekteve kolektive, njëjtë siç vepron për…

Hapet konkursi plotësues për pranim të studentëve të rinj 

Senati i universitetit “Kadri Zeka” në Gjilan, njofton se ka marrë vendimin për shpalljen e konkursit plotësues për pranimin e studentëve të rinj, në vitin e parë të studimeve themelore-…

Sulmet në rafineritë e Arabisë Saudite prekin edhe tregun e naftës në Kosovë 

Çmimi i naftës është rritur pas dy sulmeve ajrore në raniferitë në Arabinë Saudite, ku u shkatërrua më shumë se 5% e furnizimit gobal. Statistikat tregojnë se çmimi është rritur…

Autoriteti i Konkurrencës: BQK-ja të mos e rrisë çmimin e sigurimit të veturave

Kompanitë e sigurimeve që operojnë në Kosovë kanë ndërmarrë prej disa javësh iniciativën për t’i rritur çmimet e sigurimit të automjeteve. Kurse, Banka Qendrore e Kosovës (BQK) në një raport…

Universiteti i Prishtinës hap konkursin për regjistrimin e 3.500 studentëve të rinj

Universiteti i Prishtinës të premten pritet ta shpall konkursin për regjistrimin e studentëve të rinj në tri nivelet e studimit: bachelor, master dhe doktoratë. Të premten pritet të shpallet konkursi…

Protestojnë punëtorët e KEK-ut

Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës ka paralajmëruar protesta kundër diskriminimit siç thonë ata në koeficiente për paga. Protesta mbahet prej orës 12:00 në Termocentralin Kosova para përpara restorantit…

Presidenti Thaçi i kërkon Toyotës të investoj në Kosovë

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në ditën e dytë të vizitës shtetërore në Japoni ka takuar përfaqësues të lartë të një prej kompanive më të madhe automobilistike  Toyota. Sipas njoftimit…

Kosova siguron pjesëmarrjen në Panairin më të madh ekonomik në botë

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi në ditën e parë të vizitës shtetërore në Japoni ka zhvilluar takime në Osaka dhe Kyoto. Në kumtesën presidenciale thuhet se për të…

Kosova dhe Turqia me marrëveshje për tregtinë e lirë, këto janë detajet

Kosova dhe Turqia nga fillimi i këtij muaji kanë nisur ta zbatojnë marrëveshjen për tregti të lirë. Kjo marrëveshje nënkupton lehtësim të madh për bizneset e të dy shteteve dhe…

Mashtrimi me kilometra të veturave, Dogana e Kosovës ka një paralajmërim 

Qytetarët e Kosovës po vazhdojnë të mashtrojnë me kilometrat e kaluara të veturave të tyre, në atë mënyrë që t’i ikin pagesave më të larta në doganë. Për këtë, Dogana…

Arrihet paqja mes dy shteteve, edhe Kosova heq masën e reciprocitetit ndaj Maqedonisë së Veriut

Maqedonia Veriore dhe Kosova kanë arritur të bëjnë paqe mes vete. Ndalesat që këto dy shtete ia kishin vendosur njëra-tjetrës kanë marrë fund. Maqedonia Veriore e para ka vendosur që…

Maqedonia Veriore heq ndalesën për peshkun e Kosovës

Republika e Maqedonisë Veriore ka marr vendim për eliminimin e ndalesës së eksportit të peshkut nga Kosova , kjo pasi që ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, iu ka…

Shtrenjtohen çmimet e importit në Kosovë

Indeksi i Çmimeve të Importit në Kosovë u ngrit me 1.3 për qind në tremujorin e dytë të 2019-së krahasuar me tremujorin e parë të po këtij viti. Kështu thuhet…

Kontaminohet uji në Drinin e Bardhë, ngordhin peshq e lopë 

Mbi 12 ton peshq kanë ngordhur ditë më parë në Lumin e Drinit në Prizren. Peshqit e ngordhur janë hasur nga fshati Muradem deri në fshatin Dobrusht. Sipas peshkatarëve, ngordhja…